VUČEMILOVIĆ UPUTILA PRIJEDLOG: ‘Usvajanjem zaključka bi Vlada Republike Hrvatske dokazala kako nije umiješana u aferu vezanu uz INA plinsko poslovanje’

Izvor: N1

U saborsku proceduru je saborska zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović uputila usvajanje zaključka kojim bi Vlada Republike Hrvatske dokazala da nije umiješana u aferu INA, objavili su iz Hrvatskih suverenista.

“Uputila sam na usvajanje zaključka kojim bi Vlada Republike Hrvatske dokazala kako nije umiješana u aferu vezanu uz INA plinsko poslovanje. U zaključku se poziva Vladu da u roku od 30 dana izvijesti Odbor za gospodarstvo kao matično radno tijelo Hrvatskog sabora je li HEP za punjenje podzemnog skladišta plina Okoli kupovao domaći plin od INA d.d. ali preko tvrtke DXT Internationalu SA iz Luksemburga koja je bila dio kvarteta za pljačku stoljeća”, rekla je Vučemilović.

Naime, na sjednici Odbora za gospodarstvo održanoj 16. rujna, direktor HROTE-a Boris Abramović je istaknuo “da prirodni plin kojim se trgovalo u aferi INA nije nikada napustio Republiku Hrvatsku već su samo kolali papiri”.

“Razlika između cijene po kojoj je Škugor prodavao plin i one po kojoj je HEP nabavljao plin za skladište plina Okoli iznosi 91 euro za MWh. Stoga je važno utvrditi je li domaći plin završio u podzemnom skladištu plina Okoli preko posrednika po značajno višoj cijeni. Ako se ovaj prijedlog zaključka danas odbije od strane vladajućih postoji osnovana sumnja da Škugor nije radio na svoju ruku, već je imao snažno političko zaleđe iz samog vrha”, zaključila je Vučemilović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI