VUČIĆ ‘MIROTVORAC’: Evo kako je protekao sastanak s njemačkom kancelarkom

screenshoot

"Zahvalan sam Merkel na pomoći oko tog problema. Želimo da pokažemo humano lice kada je riječ o migrantskoj krizi", rekao je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Merkel je istaknula da je Vučić proveo velike reforme koje su omogućile investicije i ispunio je sve uvjete za pregovore sa EU, što potvrđuje i otvaranje dva poglavlja u veljači.

“Želim da mu kažem da nastavi te reforme po pitanju pravne države i to je bila jedna od tema naših razgovora. Također, NVO mora biti važan suradnik vladi, mora postojati sloboda medija, što je jako važno. Kada govorimo o reformama, nitko ne prisiljava Srbiju na to, već je to u njezinu interesu. Državna poduzeća su također napredovala i Srbija je na pravom putu. Moramo se boriti za stabilnost i Vučić je uvijek bio za to da razvoj u regiji mora biti miran razvoj, što nije jednostavno. Ove reforme su jako bitne i hrabre, i odnosi s Kosovom su bolji”, izjavila je Merkel.

Premijer Vučić istaknuo je da je Srbija mnogo uložila u očuvanje stabilnosti u regiji, ističući da sutra ide u Sarajevo.

“Situacija je turbulentna, ali se mir može očuvati. Mi zapadni Balkan vidimo kao mjesto budućeg ekonomskog rasta za cijelu regiju. Na dobrom smo putu što se tiče ekonomije. Imamo još mnogo toga za učiniti u Srbiji, posebno oko vladavine prava i učinkovitosti pravosudnog sustava”, izjavio je Vučić. Istaknuo je da su vođeni pregovori s BiH i Prištinom.



“Često smo teške stvari provodili u djelo i mislim da smo zaslužili poštovanje i najjače zemlje u EU. Zadovoljni smo kako Njemačka tretira Srbe koji ovdje rade, želimo pokazati kakav je naš odnos prema onim Nijemcima koji su živjeli ovdje i koji sada žive”, dodao je Vučić i naveo da mu je drago što Merkel prepoznaje trud Srbije kada je riječ o migrantima, piše Dnevni avaz.

“Zahvalan sam Merkel na pomoći oko tog problema. Želimo da pokažemo humano lice kada je riječ o migrantskoj krizi”, rekao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI