VUČIĆ NA MUKAMA UOČI SASTANKA: ‘U avionu ponavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija!’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio je fotografiju iz aviona na kojoj je kazao kako putuje u Bruxelles.

“Nikada nije posebno ugodno ni putovanje, a ni boravak u Bruxellesu kada vodite razgovore s albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno jer time pomažemo našem narodu na KiM, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cijele Srbije. U avionu, uvijek, baš kao u studentskim danima, ponavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija!”, napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

View this post on Instagram

 



A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Danas u 14 sati će se sastati s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem na kojem će slijediti nova runda dijaloga Beograda i Prištine s posrednicima iz EU.

U Bruxellesu poručuju da se Vučić i Kurti ‘fokusiraju na napredak napravljen do sada’ te da je bitno da se dogovaraju oko sljedećih koraka u dijalogu. Naglašavaju da je EU kao glavni posrednik zadovoljna nastavkom procesa, uz ocjenu da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine proces koji traje.

Analitičari u Srbiji i Prištini ne očekuju nikakav značajan pomak u pregovorima i smatraju da je Bruxellesu najvažnije da održi dinamiku dijaloga, a da obje strane stoje čvrsto u svojim zahtjevima.

Nakon prvog sastanka Vučića i Kurtija, koji se održao 15. lipnja u Bruxellesu, Vučić je rekao da se s Kurtijem nije složio “apsolutno ni oko čega”, a na prvom mjestu oko zahtjeva Kurtija za priznanjem neovisnosti Kosova.

Vučić prije novog sastanka, na kojem Srbija zahtjeva primjenu dogovora o formiranju Zajednice srpskih općina, poručuje da će i dalje inzistirati na očuvanju srpskih državnih interesa.

Iz kabineta Kurtija poručuju da će nastaviti inzistirati na prijedlozima koje je predstavio na prvom sastanku, a među kojima je pitanje nestalih osoba i potpisivanje mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI