VUČIĆ NE ODUSTAJE! ‘Ne postoji šansa da Beograd prihvati da Kosovo postane dio UN-a’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje ne odustaje od svojih stavova. Iz New Yorka je za TV Pink rekao da ne postoji šansa da Beograd prihvati da Kosovo postane dio UN-a.

Prema njegovim riječima, za Srbiju će biti problema i ukoliko prihvati i ukoliko ne prihvati članstvo Kosova u UN-u.

“Ako prihvatimo, nikada ih nećete moći izbaciti iz UN-a. Ako ne prihvatimo, bit ćemo izolirani. Sve ima svoje posljedice”, istaknuo je.

Vučić je rekao da mu je tijekom posjeta specijalnog predstavnika EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka Beogradu, ponuđen papir koji je odbio primiti.

“Da vam kažem je li sve točno što je objavljeno (na web stranici Albanianpost), ne mogu, nisam zapamtio sve što je pisalo na te četiri stranice. Znao sam da ne trebam uzeti taj papir”, rekao je.



Dodao je da objavljivanje papira nije došlo sa srpske strane.

“Pred nama je ključnih šest mjeseci u kojima se pravi razlika, oni koji su preživjeli jedva s vrlo malim šansama za uspješan napredak u budućnosti, oni koji su preživjeli, ali oslabljeni i oni koji su preživjeli, ali su isplivali kao najjači. To će u Europi stvoriti dodatnu razliku između Njemačke i ostalih, Njemačka će otići u nebesa u odnosu na sve druge, bez obzira na probleme s kojima se suočava, najjači su, najsnažnije gospodarstvo imaju, mogu bacati pare, figurativno govorim, naravno”, naglasio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI