VUČIĆ O ‘DARI S JASENOVCA’: ‘Ni jedni ni drugi nisu preboljeli prošlost, ali uvjeren sam da će ovaj film gledati cijela Srbija!’

screenshot

Još uvijek se ne zna koliko vremena, desetljeća, stoljeća… treba proći da se građani Hrvatske i Srbije konačno okrenu budućnosti, umjesto da žive u prošlosti stvarajući time još veće peripetije između ove dvije države. Takve su prepirke, naravno, najžešće preko društvenih mreža, što je potvrdio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, osvrnuvši se na komentare o filmu “Dara iz Jasenovca”.

Kako je rekao u emisiji “Hit tvit”, na komercijalnoj provladinoj televiziji Pink: “Ni jedni ni drugi nisu preboljeli prošlost”, ali da su Srbiji “potrebni dobri odnosi s Hrvatskom.”

Povodom Dana državnosti danas će odlikovati scenarista i redatelja tog filma Predraga Gagu Antonijevića i Natašu Drakulić. Predsjednik Srbije ponovno je u emisiji spomenuo kako su Srbiji dobri odnosi s Hrvatskim narodom iznimno važni unatoč neporecivim zločinima, odnosno stradanja srpskog naroda od jezivog ustaškog režima, gdje je ubijeno mnogo ljudi.

Konstatirao je između ostaloga kako film “Dara iz Jasenovca” komentiraju oni koji ga nisu niti gledali, te je najavio da će film u subotu 20. veljače biti premijerno prikazan na Radio-televiziji Srbije, uvjeren “da će ga cijela Srbija gledati”.

Navedeni film po scenariju Nataše Drakulić, koji govori o stradanju Srba u ustaškom logoru tijekom Drugog svjetskog rata, bio je srbijanski kandidat za Oskara u kategoriji najboljih filmova izvan engleskog govornog područja, ali nije ušao u uži izbor od 15 filmova za tu nagradu.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI