VUČIĆ O STANJU NA KOSOVU: ‘Jedini smisao mučenja našeg naroda na Kosovu je njegovo protjerivanje s Kosova’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u nedjelju je održao sastanak s predstavnicima Srba s Kosova kako bi raspravili o pregovorima u okviru dijaloga Beograd – Priština.

Sastanak je održan u 11 sati u Palači Srbija u Beogradu. Prisustvovali su srbijanska premijerka Ana Brnabić, ministar financija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsjednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsjednici SL-a Igor SimićDalibor JevtićMilan Radoičić, gradonačelnici sa sjevera KiM te predstavnici institucija.

“Provodi se permanentan teror nad srpskim stanovništvom i to je rezultiralo progonom više od 200 tisuća ljudi. Mnogi su ubijeni i mnogo je naših svetinja uništeno”, ustvrdio je Vučić.

“Što god učinite, to služi za kafansko pričanje. Mi smo se trudili još od 2013. da kroz Briselski sporazum dobijemo mir i osiguramo sigurnost za srpske građane na Kosovu i Metohiji. Međutim, iz njega je uzimano samo ono što je nekom drugom odgovaralo, ali nikad ne bi bilo uzeto ono zbog čega je sporazum i napravljen, a to je zajednica srpskih opština”, nastavio je srbijanski predsjednik.

“Sad su odlučili, kao posljednju kost u grlo, protjerati Srbe iz Kosova i Metohije”, nastavio je.



“Mi nemamo kud, stjerani smo u kut i naša ključna poruka našem narodu je – što god bilo, kako bilo, izbjegličke kolone neće postojati, sačuvat ćemo naš narod i od progona i od pogroma, ako to ne budu htjeli učiniti NATO i KFOR ili ako budu sudjelovali s albanskim jedinicama u progonu i pogromu našeg življa”, nastavio je.

“Jedini smisao mučenja našeg naroda na Kosovu je njegovo protjerivanje s Kosova”, ustvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI