VUČIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: ‘Ovo je sramota za EU i one koji nam drže prodike o vladavini prava’

Foto:Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je u subotu na TV B92 gdje je demantirao da je 1991. godine sudjelovao u mučenju zarobljenih branitelja.

“Ovo je sramota za EU i one koji nam drže pridike o vladavini prava. Ja mogu naći deset svjedoka koji će reći Plenković mi je spalio kuću, ali to nema veze s istinom pa vas pitam – je li vas je bar malo sramota”, rekao je Vučić.

Kazao je kako tijekom Domovinskog rata uopće bio u Hrvatskoj.

“Nikada nisam bio na teritoriji avnojevske Hrvatske, kako oni kažu Nezavisne države Hrvatske, sve do 1995. godine. Nisam valjda bio dovoljno hrabar da se javim kao dobrovoljac. Imao sam 21 godinu i studirao sam u Beogradu”, rekao je Vučić.

Kaže da je prvi put bio 1995. godine, to je ona snimka iz okupirane Gline koja se i dan-danas vrti po internetu. Povod je bila predizborna kampanja Srpske radikalne stranke, a u okupiranom dijelu Hrvatske proveo je dva dana.



“Nikada u životu nisam bio u Petrinju. U Glini sam bio 1995. godine sa Srpskom radikalnom strankom“, rekao je Vučić. Dodao je da je Mile Paspalj, osumnjičeni za zločine nad civilima u Glini u procesu gdje je spomenuto Vučićevo ime, bio na tom skupu u publici te da ga je tada prvi put vidio.

Tvrdi da se napadi na njega događaju jer je Hrvatska nakon ulaska u EU i NATO pomislila da je sa Srbijom sve završeno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI