VUČIĆ ODRŽAO OBEĆANJE! HRVATIMA STIGLI OGROMNI NOVCI: ‘Jedni bez drugih ne možemo’! Ovo je za povijest

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je srbijanska vlada potkraj prošle godine hrvatskoj zajednici u Srbiji vratila rodnu kuću bana Jelačića, sada je kao što je Vučić i najavio, Hrvatskom nacionalnom vijeću HNV uplaćeno 100.000 eura za obnovu Jelačićeve kuće u Petrovaradinu.

Vučić je na primopredaju kuće rekao kako je to jedna od prvih stvari koje je obećao tadašnjoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Vučićeva poruka Hrvatima u Srbiji

“Ovo smo obećali učiniti odmah nakon posle prvog sastanka sa predsjednicom Grabar Kitarović. Krenuli smo u realizaciju konkretnih problema sa kojima su se Hrvati u Srbiji suočavali. Ljudi hrvatske nacionalnosti su građani naše zemlje”, rekao je Vučić.

“Što se tiče naših odnosa – teško da bi mi netko vjerovao da govorim o velikoj ljubavi Srba i Hrvata. Važno je shvatiti da ćemo jedni bez drugih teško opstati”, rekao je srbijanski predsjednik u listopadu 2020. godine.



Obnova stana u kojem je živio Jelačić

Što se tiče same obnove, radovi bi trebali početi za dva mjeseca. Obnovit će se interijer, podrum, prizemlje i stan na prvom katu u kojemu je živio ban Jelačić, u središtu naselja. “Radovi bi trebali biti gotovi sredinom godine”, rekao je upravitelj Zaklade “Spomen dom bana Josipa Jelačića” Darko Polić.

“Drago mi je što, uz Republiku Hrvatsku, i Republika Srbija u posljednje vrijeme preuzima brigu oko ostvarivanja prava Hrvata u Republici Srbiji. Jedino tako možemo biti zadovoljni i lojalni građani koji doprinose rastu te su na ponos obiju država”, priopćila je, među ostalim, tim povodom predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.

Srbijanska vlada za otkup dala 600.000 eura

Činjenica da srbijanska vlada, dodala je, ispunjava svoja obećanja, “ohrabruje nas da, računajući na kontinuiranu brigu države, ne posustanemo”.

U HNV-u podsjećaju da je srbijanska vlada financirala otkup dijela kuće sa 600.000 eura te je ona nakon 75 godina vraćena u posjed hrvatskoj zajednici.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI