VUČIĆ OPERIRA PO FRANCUSKOJ: Strusio stoljetni konjak pa popričao ozbiljno s Macronom

Screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u Pariz na sastanak s tamošnjim predsjednikom Emmanuelom Macronom. U Francuskoj boravi od 11. do 13. studenog, a kako je izjavio prije samog puta, od susreta očekuje dobivanje podrške za projekt “mali Schengen”, a prvenstveno je otputovao kako bi čuo što francuski predsjednik predlaže u pogledu proširenja EU.

Vučić je prvog dana posjete prisustvovao večeri koju je predsjednik Francuske priredio za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija, a jučer se sastao sa Macronom, o čemu se pohvalio i na svom službenom instagram profilu.

Napisao je kako je imao “veoma srdačan, dobar, otvoren i prijateljski razgovor sa šefom francuske države Emmanuelom Macronom.

Macron je želio najprije čuti predsjednika Srbije pa mu je ovaj izložio detalje inicijative sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom o “Malome Schengenu”. Macron ga je pitao očekuje li i druge zemlje regije u toj inicijativi, a Vučić mu je prenio da se nada tome.

Vučić je uvjeren da će Macron i javno podržati tu inicijativu. On je prenio da je večeru koju je Macron ranije priredio za sudionike Pariškog foruma o miru, iskoristio za obavljanje razgovora sa mnogim službenicima iz različtih dijelova sveta, kao i s generalnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, s kojim je razgovarao, prije svega, o Kosovu.



Da se na druženju nisu pretresale političke teme, već da je bilo i neformalno i opušteno, dokaz je jedna u nizu od Vučićevih fotografija, na kojem se vidi da on i Emmanuele Macron uživaju uz konjak iz 1914.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI