VUČIĆ PRIMIO TREĆU DOZU PA PORUČIO: ‘Necijepljenima smo trebali naplatiti liječenje’

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pred kamerama je primio treću dozu cjepiva protiv koronavirusa te predložio zanimljivu epidemiološku mjeru.

Riječ je o trećoj dozi kineskog cjepiva Sinopharm.

Kako ocijenjuje, država je pogriješila što je besplatno u bolnicama liječila i cijepljene i necijepljene građane.

Vučić je u izravnom televizijskom prijenosu rekao kako preuzima dio krivnje što država nije “na vrijeme” imala “najpametnija rješenja” u borbi za suzbijanje epidemije.

Srbija je dosad cijepila više od tri milijuna stanovnika, a izvješća liječnika s covid odjela pokazuju da je u petom valu koronavirusa iznimno visok postotak necijepljenih pacijenata koji dospiju na intenzivnu njegu.



”Mogli smo, a da ne bude suprotno Ustavu, besplatno liječiti cijepljene, a necijepljene besplatno, ali samo do razine uplaćenih godišnjih zdravstvenih doprinosa, a da ostalo bude plaćeno. To bi bilo apsolutno fer”, rekao je Vučić novinarima.

Naglasivši kako se toga “nažalost nije na vrijeme sjetio” jer se “suviše vjerovalo u savjest i odgovornost ljudi”, Vučić je naveo da su zdravstveni doprinosi na godišnjoj razini u prosjeku 500 do 550 eura, ustvrdivši kako je to “nešto manje od troškova jednog dana bolničkog liječenja”.

”Da smo to učinili imali bismo bolje rezultate u cijepljenju”, rekao je srbijanski predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI