Vučić progovorio o ”fašističkim halucinacijama”: Hrvati, otvorili ste Pandorinu kutiju

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski predsjednik spomenuo je donošenje još 500 zakona o tome šta je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak je navečer u intervjuu za radioteleviziju Srbije rekao da je Zakon o hrvatskim braniteljima za Srbiju neprihvatljiv.

Prema Vučiću prijedlog tog zakona, u kojem se Srbija navodi kao agresor, otvara Pandorinu kutiju jer će se onda u Srbiji donijeti još 500 zakona o tome šta je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. Srbijanskom je predsjedniku sporna hrvatska definicija o srpskoj agresiji u Domovinskom ratu te rečenica da je agresiju na Hrvatsku “izvršila Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne postrojbe iz BiH uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u RH”.

“Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti”, rekao je Vučić a prenose srbijanski medji.

Prijedlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji pred saborskim zastupnicima će se naći u srijedu.

Vučić je najavio da se u Beogradu priprema Deklaracija o zaštiti Srba, koja će biti u skladu sa svim međunarodnim pravnim normama i neće ugrožavati ničiji teritorijalni integritet ili suverenitet.



Na opasku da se o Deklaraciji govori kao o “srpskim halucinacijama”, uzvratio je da o halucinacijama sigurno ne bi trebali i ne bi smjeli govoriti oni koji podižu spomenike osuđenim teroristima ili se pitaju gdje staviti ploču “Za dom spremni”, u Jasenovac ili u Novsku. “Kod nas takvih fašističkih halucinacija nema”, rekao je srpski predsjednik.

Vučić se dotaknuo i problematike Kosova istaknuvši da će biti neophodno naći kompromis jer “zamrznuti konflikt nije rješenje”. Prema redakcijskom izvještaju, srbijanski predsjednik odbacio je konstataciju da je Kosovo izgubljeno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI