VUČIĆ PROGOVORIO O PRIJETNJAMA HRVATIMA U SRBIJI: ‘To nije učinila osoba srpske nacionalnosti! Ne razumijem zašto se Hrvati žale’

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

O prijetnjama koje su putem društvenih mreža upućene predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu konačno se oglasio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. No u svojoj reakciji na sve to prije svega je istaknuo je da mu uopće nije jasno zbog čega je Hrvatska povodom toga poslala službenu prosvjednu notu.

“Zagreb nije ni pitao je li provedena istraga”

„Razumijem različita viđenja i da treba razgovarati oko bunjevačkog jezika, ali ne razumijem protestnu notu zbog prijetnji na društvenim mrežama“, rekao je Vučić o slučaju u intervjuu za televiziju Pink.

Zagreb uopće nije ni pitao da li je uopće provedena istraga prije nego li su uputili prosvjednu notu Srbiji, ističe Vučić.

Dodao je kako prijetnje Žigmanovu nije uputila osoba srpske nacionalnosti.



„Naše je da učinimo sve da se Hrvati u Srbiji osjećaju dobro, da pomognemo kako možemo i osudimo svaku prijetnju“, izjavio je predsjednik Srbije koji smatra kako su se negativne poruke iz Hrvatske intenzivirale nakon emitiranja filma “Dara iz Jasenovca”.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI