VUČIĆ REZOLUTNO ZAGRMIO: ‘Srpski svet nije naša politika, no nitko neće ponižavati srpski narod! Naljutile ga usporedbe s Miloševićem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Palate “Srbija” komentiravši posljednje događaje u regiji i sintagmu Srpski svet koja se posljednjih dana provlači u javnosti nakon događaja u Crnoj Gori prilikom ustoličenja crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija.

“Srbija ni na koji način nije zainteresirana da ruši nezavisnost ni Crne Gore, BiH ni Hrvatske, niti bilo koje druge zemlje u regiji, a to je jedino što tražimo i od njih”, rekao je Vučić i poručio da Srbiju ne interesiraju sukobi.

Srbiju “ne interesiraju ratovi i sukobi ne zato što je slaba, već zato što je interesiraju samo ekonomija i suradnja” i “zato što bi svaki sukob odvukao i njih i sve nas” u bezdan”, kazao je Vučić u svom obraćanju javnosti.

Potom je posebno istaknuo nešto što često ističe i poručuje a to je  da “ne pokušavaju oslabiti Srbiju  raznim hibridnim metodama i pritiscima” i da “ne očekuju da se neće obraniti, ali ne policijski i vojno”, iako je Srbija sada “bar deset puta” snažnija nego prije desetak godina.

Nikom to ne treba pasti na pamet, ali ne smije padati ni nama, naglasio je Vučić i poručio “ne ponižavaju ni Srbiju ni Srbe kao narod”, kao što je to, kako je rekao, rađeno desetljećima ranije.



Potpuno je negirao da sintagma “srpski svijet”, koju koristi ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin je ujedno i službena politika Srbije niti bilo kakvu strategiju.

“Za našu zemlju mir je od presudnog značaja i sve što smo uspjeli primijeniti u našoj zemlji uspjeli smo zbog čuvanja mira i stabilnosti”, rekao je Vučić, ustvrdivši da život uvijek stavlja “ispred svega”.

Potom se osvrnuo i na gospodarsku situaciju u zemlji i prema njegovim riječima, do kraja godine, Srbija će imati stopu rasta od oko sedam i pol posto.

“Time bismo imali osnovu za održivo povećanje plaća i mirovina. Naš cilj je da držimo stopu javnog duga do 60 posto. Svega nekoliko zemalja ima manju stopu javnog duga od Srbije. Vjerujem da ćemo 1. prosinca imati započetu izgradnju deset autocesta i brzih prometnica i to je rekord u Europi”, rekao je predsjednik Srbije.

Naljutio se zbog usporedbe s Miloševićem

“Zašto me uspoređuju s Miloševićem? Zato što pokušavaju sve svesti na devedesete godine jer se ne mogu pohvaliti činjenicama. Moraju se baviti pričanjem neistina. Najlakša je matrica za zapad kad kažu ‘Vučić je kao Milošević’. Ti napadi su uvijek naručeni. Možete vidjeti kako služba jedne zemlje radi. Točno vidite tko je meta i tema. U jednom danu izlaze isti tekstovi. To pokazuje njihovu nemoć”, smatra Vučić.

Naglasio je da ga ne zanima što njegovi politički protivnici svakog dana govore i pišu o njemu već samo razmišlja o onome što će ostati iza njega.

“Dok sam živ borit ću se protiv onih koji su Srbiju razarali i koji Srbiju danas pokušavaju da razore. Narod uvijek kaže na kraju. Imaju veliku šansu da pobijede, ali mi ćemo se boriti našim rezultatima i pozitivnom kampanjom. Ja im unaprijed čestitam. Možda pobijede i u prvom krugu”, rekao je Vučić i dodao da se još ne zna tko će biti kandidat SNS na izborima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI