VUČIĆ SPREMA VELIKO ‘REMEK-DJELO’: Belivuku i njegovoj skupini se ne piše dobro! Ovo bi ga moglo uzdrmati

Foto: Pixsell

Nedavno uhićeni Veljko Belivuk i Marko Miljaković mogli bi se suočiti s doživotnom zatvorskom kaznom, pišu srpski mediji.

Tu je kaznu zatražilo Srpsko tužiteljstvo za organizirani kriminal za dvojicu vođa kriminalnog klana i njihove suradnike koji se terete za niz ubojstava, dilanje droge i oružja, otmice i silovanja.

Optužnica je na 322 stranice podignuta protiv Belivuka i Miljkovića te još 29 pripadnika njihove kriminalne skupine, a dokazi za ta zlodjela i niz drugih optužbi upućeni su sudu na potvrđivanje.


Belivuk i Miljković uhićeni su 4. veljače ove godine i od tad su u pritvoru pod sumnjom da su organizirali kriminalnu skupinu koja je počinila niz najtežih kaznenih djela, krijući se iza navijačke skupine Principi, nogometnog kluba Partizan.

Srpski mediji danima objavljuju saznanja iz policijske i tužiteljske istrage koja Belivuka, Miljkovića i njihove suradnike dovode u vezu s monstruoznim ubojstvima, klanjima, sakaćenjem protivnika, čak i mljevenjem u industrijskom stroju za mljevenje mesa.Vučić očekuje remek-djelo

Tužitelj Mladen Nenadić prošlog je tjedna novinarima pokazao do tada neobjavljivane fotografije koje će se koristiti kao dokaz.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je kako je siguran da će optužnica tužitelja “biti remek-djelo”.

U iščekivanju optužnice srpska oporba je prethodnih tjedana optuživala srpskog predsjednika i njegov SNS da su stvorili Belivuka i njegovu kriminalnu skupinu, ukazujući na njihovu povezanost s dosadašnjim djelovanjem Vučićevih naprednjaka na političkoj sceni.

I sam je Belivuk istražiteljima rekao kako je radio prljave poslove za Vučića, a da mu je glavni kontakt bio ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI