Vučić: ‘Trudim se razviti dobre odnose s Hrvatskom, ali za tango je potrebno dvoje!’ Imate desetine spomenika ustaši Mili Budaku, a mi Bratiću!

Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se trudi ne odgovarati na izjave iz Hrvatske o postavljanju spomen-ploče zapovjedniku Novosadskog korpusa nekadašnje Jugoslovenske narodne armije Mladenu Bratiću, koji je zapovijedao napadom na Vukovar, ali da ne može prešutjeti.

“Postavljena je spomen ploča u okviru vojarne čovjeku koji nije osuđen ni za jedno djelo, a vi imate desetine spomenika (političaru i ideologu ustaške Nezavisne Države Hrvatske) Mili Budaku koji je tražio da se trećina Srba ubije, trećina protjera, a trećina pokrsti”, kazao je Vučić novinarima nakon generalne konferencije UNESCO-a u Parizu.

On istaknuo da ne želi da njegova “osobna istina” utječe na međudržavne odnose i ponovo iznio navode o stradanju njegove obitelji u prethodnim ratovima.

Vučić je ocijenio da nema razloga da bude sukoba između Hrvata i Srba, da se trudi “obranini mogućnost” razvoja dobrih odnosa s Hrvatskom, ali da je “za tango potrebno dvoje”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI