VUČIĆ ZAGRMIO I UPUTIO PORUKU SRPSKOM ‘NARODU GDJE GOD DA ŽIVI’: ‘Srbiju, u njenom usponu nitko neće moći zaustaviti!’

Izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu prije dva dana te smjena ministra pravosuđa i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića izazvale su žestoke reakcije prosrpskog Demokratskog fronta, čiji lider Milan Knežević poručuje: ‘Pala je Vlada!‘

Podsjetimo, nakon lanjskih parlamentarnih izbora – uz veliku potporu Srpske pravoslavne crkve – na vlast je došla prosrpska vlada koju su podržale i građanske opcije kako bi se srušila dugogodišnja vladavina Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. No, članovi najjače prosrpske stranke, Demokratskog fronta, nisi ušli u ‘ekspertnu Vladu’ premijera Zdravka Krivokapića, već su joj samo dali podršku kroz parlament. Sad, kad je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ‘progurao’ rezoluciju, i to uz podršku Demokratske partije socijalista, sve se počelo polako urušavati.

A iz Beograda je tim povodom jučer reagirao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. U svom javnom obraćanju osvrnuo se i na njegove pregovore s Albancima oko priznavanja Kosova.

”Borit ćemo se za Srbiju i graditi mir’

“Očekivali smo pritiske od svih onih koji bi željeli oslabiti Srbiju, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvijek bili najbliži“, započeo je svoje obraćanje “srpskom narodu gdje god da živi” te potom prešao na stvar.



“Nije naša ni sramota ni krivica, samo trebamo držati glavu visoko uzdignuto i raditi što je je moguće više i boriti se još snažnije. Boriti se svoju Srbiju i sve naše građane. Odgovoriti na svaku optužbu, ali i dalje graditi mir i čuvati stabilnost. Nikoga ne vrijeđati i nikome ne raditi ono što nama rade”.

‘Prema onima koji su napakostili Srbiji znat ćemo se odnositi kako zaslužuju’
Napomenuo je da će Srbija u idućim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlametna, ali da neće donositi “ishitrena rješenja”.

“Nećemo vrijeđati one koji su donosili te odluke protivne interesa Republike Srbije. A narodu u Crnoj Gori reći ćemo da smo uvijek bili s njima i bit ćemo s njima. Mi bliže nemamo, i nitko nikada neće moći da nas razdvoji. Ali ćemo prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji znati da se odnosimo baš onako kako zaslužuju“, poručio je Vučić.

Za kraj je ponudio i riječi ohrabrenja.

“Građani Srbije, narode, glavu gore, imat ćemo još rezolucija i deklaracija po regiji. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Vijeća sigurnosti, i neke druge rezolucije, i svi će govoriti kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zbog čega i protiv koga su donijete. Ali mi ćemo nastaviti razgovarati sa svima, raditi sa svima i pokazati narodima u okruženju da s njima želimo najbolju suradnju. A Srbiju, u njenom usponu i rastu nitko neće moći zaustaviti. Naprijed Srbijo, bit ćemo mnogo uspješniji nego što smo ikada bili. Živjela Srbija”, poručio je za kraj Aleksandar Vučić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI