Vučić zavapio: ‘Postoji veliki pritisak da Srbije bude slabija’

Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost u emisije Televizije B92. Pričao je o raznim temema, a dotaknuo se najviše goruće problematike u vidu “non papera” i genocida u Srebrenici.

Što se “non papera” tiče. Vučić kaže da se ne može usuglasiti s ujedinjenjem Kosova i Albanije, al dodaje da se nameće drugo pitanje:

“Znate li tko je skočio najviše? Nisu nacionalisti, nego oni iz građanskog društva, ali ne zbog ujedinjenja Kosova i Albanije. Zaboljelo ih je što je netko spomenuo Republiku Srpsku. Kad komadate Srbiju sa Zapada, onda je to u redu, onda to nije ‘granice nepromjenjive’, a kada netko spominje nešto drugo onda ne može, da ne biste dobili vi Srbi po nosu ponovo. Vi mislite da smo mi kreteni koje možete lupati motkom u glavu”, pita se Vučić.


Dotaknuo se i genocida u Srebrenici.

“Stravičan zločin se dogodio u Srebrenici. Sad kad to slušaju, od moj starijeg sina do drugih članova obitelji, njima se kosa na glavi nakostriješi. Ja uvijek kažem da je to bio jeziv zločin i mi moramo to osuditi. Oko pravnih terminologija – jednima nije dovoljno da pokažete saučešće, nego se žele pravno obračunati da bi Srbima mogli staviti žig. Onda vidite da je u pitanju politika i etiketiranje jednog naroda. Ja razumijem da će to raditi Bošnjaci, ja razumijem da Hrvati neće reći da se dogodio genocid u Jasenovcu, ali mi moramo također razumjeti da ne možemo, a da ne kažemo istinu. Međutim postoji ta potreba za dodvoravanje stranim Ambasadama, ja to primjećujem i u okviru svoje političke stranke” objašnjava predsjednik svoj stav.Kako dalje navodi, treba izaći iz priča koje su iz prošlosti – iz 1941. ili 1991.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI