VUČIĆEV IZASLANIK I DALJE ‘ZAKUHAVA’: To je poruka Srbije, a ne moja osobna!

Anto Magzan/PIXSELL

...a pravoslavni branitelj mu poručio: "Ljubav prema Bogu i Domovini je jača i veća nego ikada prije. Pripadnicima mog naroda šaljem poruku ljubavi – Hristos se rodi, a vi idite u matičnu državu"!

Božićna poruka “mira” koju je odaslao Vladimir Božović, izaslanik srpskog premijera Aleksandra Vučića, klasičan je ratni poklič koje je izgovarao ne samo Slobodan Milošević, nego i sam Vučić tijekom ranih 90-tih. Ma koliko se ova poruka pokušavala ublažiti i obraniti, neobranjiva je izjava “ugrožene Srbe branit ćemo svim raspoloživim sredstvima”. Sasvim je jasno da ona uključuje oružje kojim Srbija već neko vrijeme zvekeće.

No, u svojim pokušajima da omekša izjavu, Božović samo pogoršava situaciju:

– Ja sam samo ponovio ono što je premijer Vučić više puta isticao, da se nadamo da nikada više neće biti Jasenovca, Oluje, ubijanja i progona. Poruku koju sam poslao, poslana je u ime cijele Srbije – kazao je Božović iz čije se izjave može zaključiti kako je to stav službene Srbije.

Osim što su ovim dodatno narušeni odnosi Hrvatske i Srbije, srpski je veleposlanik uznemirio i nemali broj pravoslavnih vjernika koji ovakvo što nisu očekivali:

Ni u ove dane blagdana nemate ni stida ni srama! Prvo ta ista matična država je pripadnike mog naroda dovela u situaciju da se stidimo i sramimo zločina koje je počinila srbočetnička armija politikom Miloševića, Adžića i ostalih velikosrba i četnika. Provodeći politiku velike Srbije ubijala je i protjerala stotine tisuća Hrvata, Srba, Mađara, Rusina i svih drugih koji su se suprotstavili velikosrpstvu, odnosno, da budem jasniji, klanju i ubijanju žena, djece i staraca od Ovčare do Škabrnje.
Danas, u srcu Hrvatske, glavnom gradu Lijepe naše, držite velikosrpske govore koji neodoljivo podsjećaju na devedesete. Sram vas bilo. Uoči blagdana Tri kralja, u iščekivanju rođenja Isusa po julijanskom kalendaru, nemate ni stida niti srama. Kako bi i imali kad vjernici niste nikad bili.
Gospodine Milorade vama i vašoj bratiji otvoreno, s imenom i prezimenom, poručujem: velikosrbe i četnike pobjedili smo ’91., pobijedit ćemo i sada. Neću vam dopustiti da moju Domovinu ikada više ugrozite. Ljubav prema Bogu i Domovini je jača i veća nego ikada prije. Pripadnicima mog naroda šaljem poruku ljubavi – Hristos se rodi!, a vi idite u matičnu državu – poručio je pravoslavni branitelj iz Vukovara, Predrag Mišić – Peđa.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI