VUČIĆEV PLAN ZA 2021.: Istaknuo je tri prioriteta i poslao poruku: ‘Želimo privući ljude u vojsku’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u svojoj redovitoj Novogodišnjoj konferenciji za medije.

Istaknuo je da će u idućoj godini Srbija imati tri prioriteta, očuvanje mira i stabilnosti, zatim brigu o zdravlju građana te poboljšanje životnog standarda građana Srbije.

Kao prioritetni interes Srbije naveo je očuvanje mira i stabilnosti u regiji i Srbiji, uz očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa, u ovim “teškim i složenim, i međunarodnim i regionalnim prilikama”.

“Naši planovi su veliki i ambiciozni, bez obzira na težinu globalne političke i zdravstvene krize. Ono na čemu ćemo morati raditi je daljnji razvoj poduzetničkog duha. Očekujemo da ćemo iduću godinu završiti s rastom od 6 posto, a javni dug ćemo držati ispod 60 posto. To je važno jer ne želimo ostaviti našoj djeci dugove”, izjavio je Vučić i dodao da očekuje novi aranžman s MMF-om što će doprinijeti boljem rejtingu Srbije.

Očekuje i da će se iduće godine podići plaće.



Cilj je da dostignu nivo između 560 i 570 eura. Govorim o prosječnoj plaći, a ona bi u Beogradu iznosila nekih 700 eura.”

Naglasio je da će za “desetare” i “podoficire” podići plaću za dodatnih 10 posto jer želi privući ljude u vojsku.

Kad je riječ o vanjskoj politici, izjavio je kako će Srbija nastaviti proces europskih integracija, ali i sačuvati prijateljstva “i s Kinom i sa SAD i svim drugim zemljama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI