VUČIĆU URUČENA MEDALJA BORCA: SUBNOR mu uputio emotivne riječi: ‘Vratili ste dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću uručena je medalja borca. To mu je uručio Savez udruženja narodnooslobodilačkih ratova Srbije (SUBNOR) uz obrazloženje da je dolaskom na vlast “uveo promjene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobjedničkoj tradiciji srpskog naroda”.

U povodu Dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, predstavnici SUBNOR-a su istaknuli da je uz Vučićevu podršku taj savez ove godine domaćin Europske konferencije antifašista.

“Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obilježavajući herojska djela boraca s Paštrika i Košara, kao i svih ostalih sudionika u borbi protiv NATO agresije”, rekli su predstavnici SUBNOR-a.

Dodali su kako se Vučiću medaljom boraca na ogrlici “odaje priznanje kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regiji”.

Na kraju je Vučić zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na uručenom priznanju.



Naglasio je kako srpski narod “nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu osloboditelja, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad” te da “današnja jaka i slobodna Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI