VUČKOVIĆ U OBILASKU VARAŽDINSKE ŽUPANIJE: ‘Financijski ćemo pomoći poljoprivrednicima i uključiti dodatne mehanizme pomoći’

Screenshot/N1

Veliko nevrijeme praćeno tučom u srijedu je zahvatilo pet županija. Jedna od njih koja je najviše stradala je Varaždinska županija.

Najveću štetu pretrpjela je Općina Veliki Bukovec. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i varaždinski župan Anđelko Stričak u četvrtak su obišli stradala područja.

“Kada se utvrdi šteta, obavještava se Varaždinska županija i tada župan proglašava elementarnu nepogodu, a očekuje se kako će to biti u roku od dva, tri dana. Svi ćemo se udružiti i vidjeti s koliko sredstava možemo pomoći unesrećenima”, rekao je Stričak.

Ministrica je rekla kako nije lako vidjeti to što se dogodilo.

“Poljoprivrednici su uvijek među najpogođenijima kod prirodnih katastrofa. Iznimno mi je žao što se to dogodilo ovim sjajnim gospodarstvenicima i odmah mogu potvrditi u ime Vlade da ćemo ta gospodarstva obnoviti te osigurati i još neke mehanizme pomoći”, istaknula je.Dodala je kako ovakva tuča desetljećima nije viđena, a to joj je potvrdilo lokalno stanovništvo.

“Imamo izdašnu mjeru za obnovu takvog potencijala i pomoći ćemo ljudima te im omogućiti rad u najkraćem roku. Svaka vrsta poljoprivredne proizvodnje nosi nove izazove”, naglasila je Vučković.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI