VUKOVARSKA BITKA I NA VIDEO-IGRI! Autori posjetili Grad heroj, Penava se pohvalio na društvenoj mreži

Foto: Facebook

Trideset godina nakon slavne i herojske bitke za Vukovar koji, na žalost, nije izdržao udare brojnog neprijatelja, ova teška, povijesna priča zaživjet će u video igri “Bitka za Vukovar”.
Iako starija populacija ovoj novosti neće pridavati neki poseban značaj, treba naglasiti kako će upravo na ovaj način  milijuni “gejmera” diljem svijeta doznati o teškoj vukovarskoj sudbini, ali i “ući u kožu” Blage Zadre, Luke Andrijanića, Marka Babića i ostalih herojskih imena toga grada.
Za realizaciju ove ideje zaslužna je  Udruga CRO game Devs koja je na inicijativu hrvatskih branitelja putila javni poziv programerima, crtačima, IT-evcima da sudjeluju u stvaranju igre. Neočekivano, na poziv se odmah odazvalo više od stotinu ljudi iz cijeloga svijeta!
A upravo su kreatori i ‘glavni krivci’ za ovu nesvakidašnju igru posjetili su danas Vukovar a uoči tužne 30.obljetnice pada Grada heroja.
O svemu se pohvalio i vukovarski gradonačelnik na svom Facebook profilu.
[PRVA HRVATSKA RAČUNALNA RATNA IGRA „BITKA ZA VUKOVAR“]
S ciljem da Gradu Vukovaru predstave ideju o prvoj hrvatskoj računalnoj igri „Bitka za Vukovar“, u posjetu nam je stigao razvojni tim koji na tome radi već neko vrijeme.
Računalna igra „Bitka za Vukovar“ na moderan i atraktivan te edukativan način će širiti istinu i promovirati vrijednosti Domovinskog rata.
Igra je utemeljena na stvarnim događajima s autentičnim pričama, osobama, lokacijama i naoružanjem, a posebno pohvalna je činjenica da je njezina izrada povezala hrvatske branitelje s velikim timom volontera, Hrvata diljem svijeta.
Zahvaljujem se g. Damiru Plavšiću i cijelom razvojnom timu koji na ovaj način čuvaju istinu o Domovinskom ratu te povijest Vukovara približavaju novim generacijama.

 

Facebook Comments


Loading...
DIJELI