VUKUŠIĆ IMA ALIBI? Poziva se na Wikipediju i kaže da je bio na misi kad je Leljak rekao da je nosio dokumente Jutarnjem

Robert Anic/PIXSELL

Vukušić je pojasnio svoj "alibi" te je Leljaka nazvao prevarantom

Roman Leljak prozvao je Božu Vukušića, glavnog tajnika Bleiburškoga voda, da je predao pripremljene dokumente Jutarnjem listu i nakon čega je počeo napad na Leljaka. Bilo je to nakon to je Leljak savjetovao Most o pripremi Zakona o državnoj arhivi. Podsjećamo, Leljak je nakon svojeg otvorenog stava o potrebi otvaranja državnih arhiva, doživio niz medijske napada.

>>> Roman Leljak u svom ‘dnevniku’ objavio: POŽURITE! Dokumenti ubrzano nestaju

Vukušić je za direktno.hr demantirao publicista i istražitelja Udbinih arhiva iz Slovenije:

“Navodi Romana Leljaka o kojima me pitate zapravo potvrđuju tvrdnje iz članka u Jutarnjem listu o njemu kao sigurnom lažljivcu. Na okolnost da se u njegovom slučaju radi i o mogućem prevarantu bio sam još ranije upozoravan s više službenih instanci iz zemlje i inozemstva.

Podaci koji su u Jutarnjem listu izneseni o Romanu Leljaku u najvećoj mjeri su objavljeni prije više od pola godine na portalu Želimira Kužatka iz Ljubljane.A dio njih objavljen je još prije dvije godine na slovenskoj verziji Wikipedije te prije više pola godine i na hrvatskoj verziji Wikipedije”, rekao je Vukušić.

Dodao je da je početkom 2016. godine obustavio svaku suradnju s Romanom Leljakom. “S tim upozorenjima i informacijama upoznao sam uži krug svojih suradnika; neki su ih ozbiljno shvatili, a neki nisu”, rekao je Vukušić.

Rekao je i da je “potpuna besmislica kako bi bilo potrebno da dostavlja podatke novinaru Jutarnjeg lista o Romanu Leljaku koji su u cijelosti bili dostupni na internetu”, misleći na Wikipediju koja se ne može nazvati relevantnim i provjerenim izvorom.

“Tvrdnja Romana Leljaka da sam ja u utorak, 7. veljače o.g., u 18.00 sati, nekom novinaru Jutarnjeg lista predao dokumentaciju o njemu, ne samo da je iz navedenih razloga nelogična i netočna – nego je i podla glupa izmišljotina. Tog dana, upravo u 18.00 sati, bila je zakazana sveta misa zadušnica za hrvatskog domoljuba, pukovnika HV-a, Nediljka Vegara, inače moga prijatelja i suborca još iz emigrantskih dana, u kapelici Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu (Ilica 242). Na parkiralište HKS-a došao sam 15-tak minuta ranije”, Vukušićev je “alibi” za vrijeme za koje ga Leljak proziva.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI