VUKUŠIĆ IMA ALIBI? Poziva se na Wikipediju i kaže da je bio na misi kad je Leljak rekao da je nosio dokumente Jutarnjem

Robert Anic/PIXSELL

Vukušić je pojasnio svoj "alibi" te je Leljaka nazvao prevarantom

Roman Leljak prozvao je Božu Vukušića, glavnog tajnika Bleiburškoga voda, da je predao pripremljene dokumente Jutarnjem listu i nakon čega je počeo napad na Leljaka. Bilo je to nakon to je Leljak savjetovao Most o pripremi Zakona o državnoj arhivi. Podsjećamo, Leljak je nakon svojeg otvorenog stava o potrebi otvaranja državnih arhiva, doživio niz medijske napada.

>>> Roman Leljak u svom ‘dnevniku’ objavio: POŽURITE! Dokumenti ubrzano nestaju

Vukušić je za direktno.hr demantirao publicista i istražitelja Udbinih arhiva iz Slovenije:

“Navodi Romana Leljaka o kojima me pitate zapravo potvrđuju tvrdnje iz članka u Jutarnjem listu o njemu kao sigurnom lažljivcu. Na okolnost da se u njegovom slučaju radi i o mogućem prevarantu bio sam još ranije upozoravan s više službenih instanci iz zemlje i inozemstva.

Podaci koji su u Jutarnjem listu izneseni o Romanu Leljaku u najvećoj mjeri su objavljeni prije više od pola godine na portalu Želimira Kužatka iz Ljubljane.



A dio njih objavljen je još prije dvije godine na slovenskoj verziji Wikipedije te prije više pola godine i na hrvatskoj verziji Wikipedije”, rekao je Vukušić.

Dodao je da je početkom 2016. godine obustavio svaku suradnju s Romanom Leljakom. “S tim upozorenjima i informacijama upoznao sam uži krug svojih suradnika; neki su ih ozbiljno shvatili, a neki nisu”, rekao je Vukušić.

Rekao je i da je “potpuna besmislica kako bi bilo potrebno da dostavlja podatke novinaru Jutarnjeg lista o Romanu Leljaku koji su u cijelosti bili dostupni na internetu”, misleći na Wikipediju koja se ne može nazvati relevantnim i provjerenim izvorom.

“Tvrdnja Romana Leljaka da sam ja u utorak, 7. veljače o.g., u 18.00 sati, nekom novinaru Jutarnjeg lista predao dokumentaciju o njemu, ne samo da je iz navedenih razloga nelogična i netočna – nego je i podla glupa izmišljotina. Tog dana, upravo u 18.00 sati, bila je zakazana sveta misa zadušnica za hrvatskog domoljuba, pukovnika HV-a, Nediljka Vegara, inače moga prijatelja i suborca još iz emigrantskih dana, u kapelici Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu (Ilica 242). Na parkiralište HKS-a došao sam 15-tak minuta ranije”, Vukušićev je “alibi” za vrijeme za koje ga Leljak proziva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI