VULIN O STVARANJU ‘DUŠANOVA CARSTVA’: Vučić je predsjednik svih Srba, nadam se da je ta optužba istinita!

Srdjan Ilic/PIXSELL

Mnogi regionalni mediji prenijeli su intervju bivšeg veleposlanika BiH u Rusiji i sveučilišnog profesora Envera Halilovića u kojemu tvrdi kako Aleksandar Vučić pokušava obnoviti ‘Dušanovo carstvo’ te da zemlje regije moraju biti na oprezu.

Iako bi se iz Vučićeve Vlade očekivao demanti ovakve teze, ministar obrane Aleksandar Vulin, skoro po tradiciji, olučio je doliti ulje na vatru.

“Posljednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima je da Vučić stvara ‘Srpski svet’. Vjerujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba stvarati ‘Srpski svet’“, izjavio je Vulin.

Potom je i razradio svoju viziju ‘Srpskog sveta’.

Beograd mora u sebi i oko sebe okupiti sve Srbe, a predsjednik Srbije je predsjednik svih Srba. Vučić jeste predsjednik svih Srba i zbog toga ga mogu samo mrziti.



I dosta se Srbija pravdala što Srbi vijekovima žele biti zajedno. Srbi žele biti ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto se pravdati. Teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu, dosta smo se pravili kako ne primjećujemo koliko je to velika laž.

Mi Srbi nemamo jednu državu, ali možemo imati jednu politiku i jednu volju, i to više nije stavr izbora protokola. Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti”, poručio je Vulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI