VULIN OPET U ‘PUNOJ’ FORMI: Opet izgovorio niz žestokih izjava! ‘Gdje god živi Srbin, mi ćemo ga braniti! Srbe moraju slušati ako žele mir’

wikimedia

Ministar unutarnjih poslova Srbije uvijek svojim izjavama podiže dosta prašine. Ovaj put je opet gostovao na Tv Pinku gdje se pojavljuje na redovnoj bazi. Opet je izgovorio nekoliko skandaloznih izjava.

Vulin je poručio da je važno da visoki predstavnik Christian Schmidt nije poslušao budalaštinu i glupost bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i njegov poziv da smijeni Milorada Dodika.

“Ako hoćete mir u BiH, onda poštujte Srbe. Možete se praviti da ne postoje, ali oni postoje. Ako hoće mir u BiH, stabilnost na Balkanu, moraju slušati što Srbi misle. Moraju razumjeti da su Srbi tu i da imaju pravo na svoj stav i mišljenje”, rekao je Vulin.

Kazao je također da se Srbija i njeni interesi brane već u Banja Luci,  a ponovno je negirao da je u Srebrenici učinjen genocid nad Bošnjacima. Veza između Srbije i Republike Srpske očituje se u tome da Srbija izravno daje direktnu pomoć proračunu Republike Srpske.

“Ako vi Srbima u BiH, odnosno u Republici Srpskoj, zabranjujete da misle svojom glavom i da kažu: ‘Genocida u Srebrenici nije bilo’, hoćete li uhititi milijun Srba koji žive u BiH? Što Srbija treba reći? Da okrene glavu i da se pravi da se to ne dešava?” zapitao se pomalo  uzrujani Vulin.



“Nikada niste imali iskreniji stav Srbije prema Republici Srpskoj. Republika Srpska, kada god joj je teško, oslanja se na svoju Srbiju”, rekao je Vulin.

“Beograd se brani u Banjoj Luci. Gdje god Srbi žive, vi ih branite, branite ih kulturno, ekonomski. Nitko prije Vučića Srbe nije branio ekonomski. Što je problem u tome da Srbija brani prava Srba gdje god žive? Mi živimo na najvećem prostoru, kada je dio našeg naroda ugrožen, onda je ugrožen čitav srpski narod. Mi ćemo za mir učiniti skoro sve, ali i za slobodu ćemo učiniti sve”, poručio je za kraj ministar unutarnjih poslova Srbije.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI