VULIN OTKRIO VELIKU UROTU: ‘Na predsjednika Aleksandra Vučića planiran je atentat’

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Organizirana kriminalna skupina, na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, pripremala je atentat i ubojstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, priopćio je u petak navečer srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je na izvanrednoj konferenciji na novinare rekao kako je “posredstvom Europola, koristeći službene vidove komunikacije između policija”, 14. siječnja od pripadnika policije jedne zemlje članice Europske unije dobivena informacija pod oznakom ‘hitno’, ne navodeći o kojoj je državi riječ.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je “službeno obaviješteno” o postojanju organizirane kriminalne skupine “sačinjene od državljana različitih zemalja, koja za cilj ima ubojstvo, atentat na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Vulin na konferenciji poslije koje je MUP objavio i priopćenje s njegovim navodima.

Nakon što su se “na više ekspertnih razina uvjerili u kvalitetu i vrijednost dobivene informacije”, pripadnici MUP-a i Sigurnosno-informativne agencije (BIA) su, zajedno s Europolom i partnerskom službom od koje je informacija dobivena, pokrenuli, kako je rekao Vulin, “opsežnu akciju utvrđivanja identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubojstvo predsjednika Vučića”.

„Na čelu te kriminalne organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala tjeralicu, organizator i jedan od vođa ‘kavačkog klana’, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubojstava koja su počinjena na teritoriju Srbije, Crne Gore ali i drugih zemalja“, ustvrdio je Vulin.On je naveo kako predstoji da istraga utvrdi je li Zvicer tu “zločinačku organizaciju okupio i organizirao da bi ubili predsjednika Vučića po vlastitom nahođenju ili zato što je dobio naređenje od svog političkog šefa”.

O “svakom saznanju do koga budu došli operativnim radom” MUP i BIA će obavještavati tužiteljstvo, naveo je Vulin.

O navodnim pripremama atentata na Vučića srbijanska javnost je posljednjih godina obaviještena više puta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI