VULIN PORUČIO MILANOVIĆU: ‘Tesla nikada u svom životu nije stao na tlo Hrvatske. Vi možete uzeti Bruce Leeja, ako se Hong Kong složi s time’

Screenshot / Youtube

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin ponovno je šokirao svojim izjavama, a tema mu je ovaj put bio Nikola Tesla.

Vulin je gostujući na TV Pinku komentirao Teslino porijeklo, ponavljajući kako je on samo Srbin.

“Da nije toliko jadno, pa da se smijemo, ali ne možeš se smijati. To oko Nikola Tesle da razjasnimo, on je rođen u austrijskom carstvu, rastao i školovao se u Austrougarskoj, poslije je živio u Americi, nikada u svom životu nije stao na tlo Hrvatske, niti bilo kakve organizacije koja sebe naziva Hrvatskom”, rekao je Vulin.

“Tesla je bio Srbin, kao što on piše, imate bezbroj njegovih pisama, gdje on priča o svom porijeklu, ako Milanović misli Srbima oteti Teslu, neka ode u Smiljane, neka potraži jednog Teslu, neka ih pita čiji su. Neće ih naći jer su svi pobjegli ili su protjerani, neće naći ni grobove, jer su ustaše rušile spomenike, a odlično su znali čije spomenike ruše”, nastavio je Vulin.

Dodao je kako je Tesla veliko ime za koje zna cijeli svijet, a “onda Hrvati hoće prisvojiti malo te slave, ali mu nijedan spomenik nisu digli”.



“Pustite Teslu nama, mi ćemo se baviti time, vi možete uzeti Bruce Leeja, ako se Hong Kong složi s time”, zaključio je Vulin.

Vulin se referirao na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da je Tesla kraće bio u Srbiji nego on u Oklaju te kako sa Srbijom ima veze kao Bruce Lee s Hrvatskom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI