WALL STREET JOURNAL OBJAVIO VELIKU VIJEST: Rusi otrovali Romana Abramoviča i ukrajinske pregovarače?

Foto: AP Photo/Martin Meissner, File/Guliver Image

 Wall Street Journal javlja da je ruski milijarder Roman Abramović, zajedno s dva ukrajinska pregovarača, imao simptome trovanjaSimptomi su se razvili nakon sastanka u Kijevu ranije ovog mjeseca. U izvješću se kaže da je Abramovič često putovao između Moskve i glavnog grada Ukrajine za vrijeme pregovora.

List navodi da su se svi u međuvremenu oporavili i da im životi više nisu ugroženi. Vijest o tome prenio je i Sky News. 

Priču o simptomima trovanja kod više osoba potvrđuje i Bellingcat, nizozemsko udruženje istraživačkih novinara koje se specijaliziralo za facktcheking.

“Bellingcat može potvrditi da su tri člana izaslanstva koji su sudjelovali na mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije u noći s 3. na 4. ožujka 2022. doživjela simptome u skladu s trovanjem kemijskim oružjem. Jedna od žrtava je ruski poduzetnik Roman Abramovič”, napisali su.

Abramovič je inače prijatelj Vladimira Putina.



Roman Abramovič, već se spominjalo, sudjelovao je na mirovnim pregovorima kao posrednik između zaraćenih strana. Navodno je osobno odnio poruku koju je Zelenskij uputio Putinu.

Abramovič je, kao i većina oligarha, završio pod sankcijama. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, kako je objavljeno prije pet dana, zamolio je predsjednika Joea Bidena u telefonskom razgovoru da ne nameće sankcije ruskom oligarhu Romanu Abramoviču jer bi se mogao pokazati kao koristan posrednik u mirovnim pregovorima s Moskvom, pisao je Wall Street Journal.

Kao rezultat toga Bijela kuća uvjerila je ministarstvo financija da ne nastavi s planovima da uvede sankcije Abramoviču, navode izvori upoznati sa situacijom.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI