ZA DAN USTANKA SRB U POLICIJSKOJ BLOKADI: U naselje mogu ući samo mještani i oni s opravdanim razlogom. Nakon privođenja Keleminec ga napustio

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U organizaciji SNV-a danas će se u Srbu održati komemoracija “Dan ustanka naroda Like” kojom se obilježava 80. godišnjica podizanja antifašističkog otpora na ovom području.

I prijašnjih godina je tim povodom znala biti napeta atmosfera u Srbu, no ove je godine policija morala intervenirati uoči samog događaja.

Naime, nakon što je predsjednik Autohtone – Hrvatske stranka prava Dražen Keleminec postavio kamp kućicu u Srbu i lokalnom stanovništvu “upućivao poruke”, policija je u ponedjeljak reagirala te ga je uhitila.

Keleminec je s trojicom istomišljenika priveden jer je, kako je izvijestio MUP, “pružao pasivni otpor i oglušio se o naredbu policije da se maknu s mjesta” pa je i prekršajno prijavljen za remećenje javnog reda i mira. Kasnije je pušten iz postaje i prepraćen iz Srba.

Očekuje se da će i današnji skup biti praćen uz jake policijske snage. Srb će biti zatvoren s obje strane te će u mjesto moći ući samo oni s prebivalištem i opravdanim razlogom.



Na komemoraciji je predviđen govor predsjednika SNV-a Milorada Pupovac, predsjednika Antifašističke lige Zorana Pusića, predstavnika SABA-e i Vlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI