ZA GLAVNOG TAJNIKA USTAVNOG SUDA VJEROJATNO NIKADA NISTE ČULI: Iznenadit će vas koliko zarađuje i što ima na popisu imovine!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Doktor znanosti Teodor Antić jedan je od dužnosnika za koje su rijetki u Hrvatskoj imali prilike čuti.

Riječ je o glavnom tajniku Ustavnog suda koji je u imovinsku karticu prijavio plaću u iznosu od 14.889,09 kuna.

Antić uz to od nastavnih i edukacijskih djelatnosti godišnje zaradi preko 150.000 kuna, dok je u imovinskoj kartici naveo kako njegova supruga nije zaposlena.

Uz to, u imovinskoj kartici navodi i kredit dignut u Splitskoj banci 2003. godine, a riječ je o iznosu od 22.000 eura. U Zagrebu posjeduje stan od skoro 100 kvadrata vrijedan 938.800 kuna, kojeg je sa suprugom kupio prodajom imovine, ali i zaduženjem kod banke.

Uz to, na popisu imovine spominje se i apartman u Baškoj vrijedan 856.000 kuna, koji se prostire na 62 m2, a koji je kupljen iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, od drugih izvora dohodaka, prodajom imovine te kreditnim zaduženjem. Doktor Antić u Mrkoplju posjeduje vikendicu s pripadajućim zemljištem od 2403 m2 koja je procijenjena na više od pola milijuna kuna.



U rubriku pokretnine ovaj tajanstveni tajnik Ustavnog suda upisao je suprugin Suzuki S cross iz 2018. godine vrijedan 129.000 kuna. Posjeduje ušteđevinu od 130.000 kuna, ali i 25.000 eura te 6000 američkih dolara, dok suprugina ušteđevina iznosi 26.000 eura.

Prema službenoj biografiji, Antić je diplomirao na riječkom Pravnom fakultetu, magistrirao je iz područja upravno-političkih znanosti na Pravnom fakultetu u Zagrebu, dok je stupanj doktora društvenih znanosti stekao na osječkom Pravnom fakultetu obranivši doktorski rad pod naslovom ‘Nadzor ustavnosti i zakonitosti općih akata lokalne samouprave’.

Usavršavao se u SAD-u, radio je i kao pravni referent i voditelj pravnih poslova u riječkom Elektromaterijalu, jedno je vrijeme predsjedao riječkim Gradskim vijećem, a potom bio podžupan Primorsko-goranske županije.

Obnašao je dužnost pomoćnika u Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave te zatim vodio projekt u Programu UN-a za razvoj. Bio je i predsjednik Povjerenstva Vlade RH za granice jedinica lokalnih izbora, ali i član Državne ispitne komisije za polaganje državnog stručnog ispita.

Bio je član Tajništva Instituta za javnu upravu i član uredništva časopisa Hrvatska javna uprava te član Upravnog vijeća Sveučilišta u Rijeci. U službenoj biografiji navodi i to da je bio predsjednik Upravnog vijeća Moderne galerije u Rijeci, ali i prvi čovjek Upravnog vijeća Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja također u Rijeci.

Godinama je bio u Upravnom vijeću Društvenog veleučilišta u Zagrebu, a 2015. godine izabran je u naslovno nastavno zvanje profesora visoke škole u znanstvenom području društvenih znanosti – polje prava, znanstvena grana upravno pravo i uprava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI