ZA POŽEŠKO PODRUČJE PROGLAŠENA PRIRODNA NEPOGODA: Ovaj iznos potpora je odlučila Vlada!

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić u četvrtak je donijela odluku o proglašenju prirodne nepogode za područja gradova Požege, Pleternice i Kutjeva te za općine Jakšić i Kaptol, koje je prošlog tjedna pogodilo nevrijeme, javlja HRT.

Povod za proglašenu elementarnu nepogodu jest velika materijalna šteta u poljoprivredi, na građevinskim objektima i prometnoj infrastrukturi.

Županica u odluci poziva sve koji su imali štetu od nevremena 25. lipnja da je u roku od osam dana prijave mjerodavnim gradskim i općinskim povjerenstvima, koja su županičinom odlukom obvezna unijeti je u registar šteta u roku od 15 dana.


Prema odluci, županijsko povjerenstvo za procjenu šteta sve će prijave prikupiti u roku od 50 dana, a u roku od 60 dana o ukupnoj će šteti izvijestiti i državno povjerenstvo za procjenu šteta.

Prilikom posjeta predsjednika Vlade Požegi, županica Jozić rekla je u utorak kako se šteta procjenjuje na nekoliko stotina milijuna kuna. Na sjednici Vlade u četvrtak odlučeno je kako će ukupan iznos potpora za Požeško-slavonsku županiju biti u iznosu od 58 milijuna kuna.Facebook Comments

Loading...
DIJELI