ZABORAVITE NA KUJUNDŽIĆEVE KUĆE! HEBRANG ZA DNEVNO: ‘Znam puno stravičniji podatak o ministru. Otkriće me šokiralo.’

Josko Ponos/Cropix

Cjelokupna hrvatska javnost ovih se dana pita hoće li posljednja afera ministra zdravstva Milana Kujundžića za njegovu političku karijeru biti presudna.

Kujundžić, političar koji je još za vrijeme ravnateljstva u KB Dubrava  “lovljen u mutnom”, a potom kroz suđenje sa Andrijom Hebrangom raskrinkan kao lažni branitelj, danas u aferi sa imovinskom karticom u kojoj nije prikazao realnu vrijednost svojih kuća tvrdi da bi “umro od srama kada bi se ispostavilo da je lagao”.

73 milijuna kuna?!?

Dr. Andrija Hebrang za naš portal komentirao je ovu Kujundžićevu izjavu riječima kako je onda “pravo čudo da je aktualni ministar zdravstva još uvijek živ, obzirom da ovo nije njegova prva neistina”. Naš sugovornik je, kaže, već pomalo umoran od suđenja sa Milanom Kujundžićem koji je protiv njega podigao već dvije tužbe, no spreman je o njemu iznijeti sve što zna jer, tvrdi Hebrang, “ne trpi ljude koji tako bezočno varaju vlastitu državu i narod:

“Na stranu kuće, imovinska kartica i braniteljstvo… Po mome mišljenju, najstravičniji podatak o Milanu Kujundžiću javnosti je i dalje nepoznat. Ja sam, naime, kao bivši ministar zdravstva i dalje zainteresiran za djelovanje tog resora i opomno pratim sva izvješća revizije od koje me ono iz 2011. godine potpuno šokiralo. Iz njega je razvidno da je KB Dubrava za vrijeme Kujundžića kao odgovorne osobe, potrošilo 73 milijuna kuna bez postupka javne nabave, a svi znamo da poslovi ugovoreni mimo natječaja otvaraju prostor za silne malverzacije. Osim toga, revizija je pokazala da bolnica duguje 169 milijuna kuna! Takva odstupanja nikada prije nisam vidio, pa se ja pitam kako je uopće moguće da je taj čovjek nakon svega postao ministar”.



Pritisnuti Kujundžić povukao tužbu

Dr. Hebrang usput nam je objasnio kako je ovaj javno dostupni izvještaj iskoristio protiv Kujundžića koji je protiv njega podigao jednu od tužbi:

“Čak mu nisam niti pokazao podatke koji ga inkriminiraju, samo sam mu rekao da sam dobro iščitao zaključak revizije iz KB Dubrava, i on je povukao tužbu”, prepričao nam je naš sugovornik.

Hebrang je, podsjetimo, između ostaloga na sudu dokazao neistine o ratnom putu Milana Kujundžića.

“Jedini dokaz Kujundžićeve pripadnosti braniteljskoj populaciji potvrda MORH-a prema kojoj je on od 20. siječnja 1991. do 15. listopada 1991. bio pripadnik dobrovoljačke oružane skupine Medveščak te je sudjelovao u oslobađanju vojarne. Ta potvrda je izdana ’97. i to u upravnom postupku koji je proveden uz dva svjedoka. Kao nekada, 45.-te. Međutim, on nikako nije mogao sudjelovati u oslobađanju vojarne. Na sudu sam izvadio dokument koji potvrđuje da su sve vojarne bile oslobođene dva mjeseca nakon 15. listopada. Dakle, nakon što je Kujundžić završio svoju ‘braniteljsku karijeru’”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI