ZABORAVITE SVE ŠTO STE DO SADA ZNALI! Procurili detalji: Što zaista Milanović smjera?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zoran Milanović preuzeo je na sebe posao kojega je trebao odraditi Davor Bernardić pa sada kao predsjednički kandidat SDP-a pod svoj šešir okuplja liberale, stranke centra i ljevicu, a da je na dobrom putu, barem kada je o tom djelu kampanje riječ svjedoči i potpora koju je ovih dana dobio od Glasa, stranke koja je nastala osipanjem HNS-a, a kojom pak rukovodi Anka Mrak-Taritaš. Milanović na tome ne misli stati, najvažnija stavka njegove kampanje biti će napadanje, jer baš je to ključna stavka njegova karaktera, kojega uostalom i ističe u svojoj borbi za Pantovčak.

Predsjednik s karakterom prije svega napadati će HDZ i premijera Andreja Plenkovića, dok će se aktualnoj predsjednici obraćati ironično i s dozom podsmjeha, što je uostalom nedavno i učinio nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović oslužbenila kandidaturu. Drugi kandidati Milanovića previše ne zanimaju, s njima se ne misli zamarati, stoga će i o Škori govoriti samo povremeno, jer ga zapravo ne smatra konkurencijom.

‘HDz je zla mater hrvatske demokracije i barijera za put u budućnost Hrvatske”, poručuje Zoki Milanović i sa svojeg Facebook profila, otkrivajući time vrlo izravno strategiju na kojoj će bazirati borbu za Pantovčak, udarati će prije svega na Plenkovića, kojega nije štedio niti tijekom gostovanja kod Stankovića kada je ustvrdio da se ovaj nutkao SDP-u. ipak, dobro upućeni u Milanovićevu političku putanju svjedoče da njegovi obračuni s Plenkovićem pa i nasrtaji na HDZ nisu tek puka slučajnost.

Naime, on nema namjeru zadržati se na predsjedničkim izborima, cilj mu je okupiti ljevicu i ući u drugi krug, ali i sam je svjestan da su mu po tom pitanju šanse trivijalne, ono što Zoka Milanović zapravo želi je fotelja koju je već grijao, ona premjerska, i baš stoga napadi na Plenkovića mogu se smatrati uvertirom u okršaj na nadolazećim parlamentarnim izborima.

Milanović, svjedoče izvori bliski bivšem premijeru ne bi imao ništa protiv da se ponovno vrati u fotelju predsjednika Vlade, za što će trebati srušiti Bernardića s čela Partije, a budući da je i sada preuzeo njegov dio posla, kada je o ujedinjenju ljevice riječ, te se stječe dojam da Bernardić i ne postoji, nije nemoguće da svoju ambiciju Milanović doista i pokuša ostvariti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI