ZABORAVLJENA MILIJUNAŠICA! Bivša zagrebačka političarka: Ima svoj avion, druži se sa svjetskom elitom i uživa u bogatstvu

FOTO: GRGO JELAVIC (PIXSELL)

Hrvatskoj javnosti poznata je kao zamjenica bivšeg ministra gospodarstva Goranka Fižulića, no Maja Ruth Frenkel daleko je više od toga. Ona je naime najbogatija Hrvatica i supruga izraleskog poduzetnika Arona Frenkela te voditeljica kontroverznog projekta izgradnje Golf parka Dubrovnik.

Nije više Hrvatica?

Svojedobno je Maja u intervjuu za Globus otkrila kako je njen suprug od tog projekta digao ruke te kako ona više nije Hrvatica. Poznato je kako je ovaj projekt na dubrovačkoj lokalnoj sceni pa i šire dizao veliku prašinu, govorilo se da je riječ o investiciji od osam milijardi kuna te da je zemlja kupljena bez kredita, novcem Majina supruga, no Frenkel je konstatirala da u Hrvatskoj postoji jaka antipoduzetnička klima te je se zapravo od te posljednje ispovijesti i konstatacija u medijskom prostoru više niti ne spominje. Nju to nepojavljivanje ne bi trebalo previše zamarati budući da je udajom za Frenkela postala dio globalne poslovne zajednice pa joj društvo nerijetko rade bogati i slavni.

Zanimljiva imena

Najveći dio svojeg vremena provodi u Monaku, tijekom praznika boravi u Izraelu, a ljeti je odmarala i u Hrvatskoj. Jedne je prigode sama otkrila kako se na večerama druži s ljudima poput Tonyja Blaira, Marka Zuckerberga i Bila Clintona. Na popisu njenih prijatelja su i Bono, Victoria Silvstedt i George Clooney, no ona se zapravo više kreće u poslovnim, nego u estradnim krugovima. A da bi se mogla nesmetano kretati, tu je i privatni avion kojega supružnici posjeduju, a koji za njih ne predstavlja luksuz već sredstvo za rad budući da Aron tjedno radi posla prelazi stotine tisuća kilometara. Maja je inače rođena u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju, pohađala je studij ekonomije u Zagrebu i Beču, a radila je i u Agrokoru kao šefica financijske službe i članica upravnog odbora.

U Fižulićevom ministarstvu bila je zadužena za privatizaciju javnih poduzeća, a sada sa suprugom radi na različitim građevinskim projektima. Zanimljivo, Maja je prije braka prošla proces konvertiranja na židovstvo kod zagrebačkog rabina Kotela Da-Dona. Po završetku konverzije uzela je tradicionalno židovsko ime Ruth, a hrvatski mediji njenog su supruga predstavljali kao milijunaša koji je imovinu stekao na trgovini dijamantima i ruskom naftom. To je posebno impresioniralo bivšeg predsjednika Mesića koji je njenog muža imenovao počasnim konzulom Hrvatske u Izraelu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI