ZABORAVLJENI SAVJETNIK ‘SKUĆIO’ SE PORED MODRIĆEVE VILE: Sjećate li se ovog osebujnog tipa?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Jakša Puljiz, ime je to koje prosječnom građaninu možda i nije pretjerano zvučno, no Puljiz je zapravo godinama bio prisutan na hrvatskoj političkoj sceni prvo kao zamjenik nekadašnjeg SDP-ova ministra Branka Grčića, a onda i kao suradnik bivšeg premijera Tihomira Oreškovića.

Nakon što se povukao iz politike postao je znanstveni suradnik Instutita za razvoj i međunarodne odnose. Tamo je predstojnik Odjela za europske integracije, a bavi se temama koje obuhvaćaju utjecaj pojedinih europskih politika na gospodarski i socijalni razvoj kako zemalja članica, tako i država koje sudjeluju u procesu proširenja EU.

Pisali su mediji svojedobno o Puljizu zbog prometne nesreće u tunelu Plasina kada je naletio na vozila koja su se ondje već sudarila, ali i zbog kredita od 210 tisuća kuna kojega imaju on i supruga dok je njena plaća tajna. Tada se analizom Puljizove imovinske kartice došlo do podataka o tome kako pored 200.000 kuna ušteđevine ima dva stana i dionice.

Interes za Puljiza, njegovu imovinu i plaću njegove supruge nestao je s padom Oreškovićeve vlade, a on 2017. godine postaje vlasnik i direktor nekadašnje tvrtke Dalmastroj koja mijenja ime u tvrtku Astrado. Dobit Puljizevog Astrada prema posljednjim izvješćima iznosi preko 22.606 kuna, a dugotrajna imovina tvrtke procjenjena je na više od 1,6 milijuna kuna.

Nedavno se Puljiz počastio apartmanima u Petričanima u susjedstvu Luke Modrića koji tamo posjeduje raskošnu vilu. Luksuzno uređene apartmane Puljiz iznajmljuje, a moguće ih je pronaći pod nazivom Apartmani Astrado koji se reklamiraju kao apartmani s pogledom na more, a riječ je o jednom stanu od 55 i drugom od 89 m12, te je nemoguće ne zamijetiti kako su pažljivo i elegantno uređeni.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI