ZADNJI JE DAN PLAĆENOG ŠTRAJKA, no nastavnici ukazuju na nedostatke tog sistema: ‘U tom slučaju nadoknada se mora platiti kao prekovremeni rad…..PREKOVREMENI’

screenshot

26. je dan štrajka u školama. Nastave nema u Bjelovarsko-bilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Zagrebu.

Sindikati koji su u srijedu nakon ponude Vlade, koju su ocijenili neprihvatljivom, prekinuli pregovore, kraju privode izjašnjavanje članstva o ponudi Vlade, a koju su na stol dobili prošloga tjedna, 5. studenog.

Nastavnici se javno očituju kako štrajk neće biti prekinut, nego će krenuti još žešće – generalni, a ne cirkularni štrajk.

Danas je posljednji dan štrajka koji će učiteljima i nastavnicima biti i plaćen. ‘Svaki dan u štrajku, nakon ponude Vlade, je trošak u koji više ne treba ulagati’, kazao je jučer ministar rada Josip Aladrović.

Jutarnji list piše da svaki dan štrajka po osobi košta oko 315 kuna.Po svojim Facebook grupama, može se vidjeti kako nastavnici neće odustati i da će samo nekolicinu njih ova ministrova odluka uspjeti zaustaviti.

Prenosimo neke od komentara vezano uz nastavak štrajka bez plaćanja:

“Zašto trebaju nadoknade ako štrajk neće biti plaćen?” – pita se jedna nastavnica.

“Ako ne plaćaju, onda te dane ne moramo ni dolazit’ u školu?” – pita se pak druga nastavnica. Nastavnici su, iako su bili u štrajku, redovno dolazili  na svoja radna mjesta.

“Platit će tarifu za prekovremene kada budemo nadoknađivali. Još bolje.” – zaključuje jedan nastavnik.

U tom slučaju nadoknada se mora platiti kao prekovremeni rad…..PREKOVREMENI” – oštro je komentirala jedna nastavnica, koja ukazuje na nedostatak ovakvog načina ministrova postupanja.

Nastavnici vladajućima i ministru Aladroviću žele ukazati na to da neplaćanjem dana u štrajku neće postići ništa – njihov otpor je još jači, a njima će ti dani biti plaćeni kada ih odrade, i to kao prekovremeni.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI