ZAGREB PRIDE IMA NOVU ‘AKCIJU’: Želite li ostaviti poruku protiv mržnje na njihovu Zidu poruka?

Twitter

Bilo kako bilo, trenutak u kojem su oči šire javnosti uperene u LGBT populaciju i "napad" na njih, treba iskoristiti najbolje što se može

“Ako ti je dosta mržnje i nasilja, reci to glasno!”, poruka je kojom na Facebook stranici Zagreb Pride inicijatori pozivaju istomišljenike da ostave svoju poruku i iskažu podršku u borbi protiv mržnje.

“Prije četiri godine digli i digle smo glas protiv diskriminatornog referenduma o braku, a danas dižemo glas protiv govora mržnje i nasilja u javnom prostoru. Pokažimo svima da mi, građani i građanke Republike Hrvatske, nećemo šutjeti i gledati kako se temelji naše države urušavaju pod izlikom tradicije i domoljublja dok vladajuće stranke relativiziraju govor mržnje i nasilja prema svima koji su drugačiji. Vaš glas danas je glas za bolju budućnost naše zemlje.

Recite glasno #jasamprotivmrznje i neka se vaš glas daleko čuje”, nastavak je njihova poziva, uz kratko podsjećanje na “diskriminatorni referendum o braku”, kako su ga nazvali.

Iako nema dokaza za to da je suzavac u klubu Super Super u Zagrebu bačen na pripadnike LGBT-a iz mržnje, pa čak ni da je bačen na njih kao njih jer je party bio naslovljen kao “Trenerka party” a ne izrijekom party za gay populaciju, mržnja je riječ kojom se Zagreb Pride ponovno probio na vrh tematskog sadržaja hrvatskog medijskog prostora ovoga tjedna. Situacija je pošteno iskorištena da se LGBT populacija otvoreno i javno izrazi protiv cjelokupne hrvatske desnice, izviždi predsjednicu i prokomentira “ustaška” obilježja u Jasenovcu.

>>> Bacanje suzavca na LGBT klub je ‘fake news’, lažna vijest!



Na stranu politizacija na prosvjedu LGBT-a, no situacija je izrodila novi “projekt”, a to je stranica jasamprotivmrznje.com na kojoj je pokrenut takozvani Zid poruka na kojem svi koji žele mogu ostaviti poruku protiv mržnje, reći nešto o sebi i dodati svoju fotografiju ili link. Svoju poruku možete podijeliti i na društvenim mrežama, a sve u cilju da se “čuje i vaš glas”. Treći korak koji nude je – donacija. Kome?

Udruzi Iskorak.

Suptilno su opisali da se oslanjaju isključivo na donacije te su začinili ovu priču, kojoj je, podsjetimo ako ste zaboravili, borba protiv mržnje glavna tema. Ipak, ako usput netko želi uplatiti i nešto novca, opcija je tu.

Bilo kako bilo, trenutak u kojem su oči šire javnosti uperene u LGBT populaciju i “napad” na njih, treba iskoristiti najbolje što se može.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI