Zagreb Pride zbog homofobije u Big Brotheru najavio prijavu protiv RTL-a

screenshot

"Od samog početka emitiranja Big Brother Hrvatska imale smo prilike svjedočiti raznim homofobnim komentarima“, tvrde iz Pride-a

Iako je u ovogodišnjem Big Brotheru sudjelovao i muškarac, kojem se sudi zbog pedofilije, oko niti jednog kandidata se nije dignulo toliko medijske prašine, kao oko nedavno izbačenog Matije Stainera.

Naime, vidno razočarani Osječanin, na rubu suza izjavio je da je “uvrijeđen jer su pored ljudi koji su davali izjave da mrze homoseksualce, izbacili njega”.

“Ne moram se braniti, znam tko sam. Nikola je non-stop vrijeđao, ne samo mene, nego i ostale, što je trebalo rezultirati izbacivanjem i bez gledatelja”, rekao je Matija.

Nije Nikola jedini koji ga je vrijeđao, požalio se, rekavši da mu je Antonio zaprijetio da će srediti, da ga netko izvan kuće sredi, “jer mu je smetalo što se  dva puta dnevno tuširam”, komentirao je izbačeni stanar.

Nedugo nakon što je pred voditeljicom u studiju otvorio dušu, oglasio se i RTL, poručivši da “tvrdnje sudionika projekta Matije Stainera o fizičkim prijetnjama nisu dokazane”.



Na tvrdnje RTL-a putem Facebooka su reagirali članovi udruge Zagreb Pride, najavivši prijavu:

“Od samog početka emitiranja Big Brother Hrvatska imale smo prilike svjedočiti raznim homofobnim komentarima, a jedan od ukućana čak je na takav način bio predstavljen i u uvodnom videu predstavljanja kandidata/kinja. RTL.hr, prijavit ćemo vas Agenciji za elektroničke medije, a ne bi vam škodilo ni da malo proučite hrvatske zakone – nije na žrtvi da dokazuje da je bilo uznemiravanja, nego na vama da dokažete da nije! Velika podrška hrabrom Matiji koji je reagirao na homofobiju!”, navodi se u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI