ZAGREBAČKI HDZ REAGIRAO NA TOMAŠEVIĆEVU ODLUKU: ‘Bizarno je objašnjenje da je to bio jedan veliki trošak, ima li demografija cijenu?’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kao bomba je odjeknula vijest da Grad Zagreb ukida mjeru roditelj-odgojitelj koju je uvela bivša gradska vlast na čelu s Milanom Bandićem, a koristilo ju je 5800 obitelji u glavnom gradu.

Prema izračunima sadašnje gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, od 2016. je na ovu mjeru potrošeno 1,8 milijardi kuna, a njenim ukidanjem Grad će uštedjeti 320 milijuna kuna. Protiv ovakve odluke je oporba u Gradskoj skupštini predvođena HDZ-om.

“Žalosno je kako prva ušteda u Gradu Zagrebu jest ukidanje jedne demografske mjere koja je sada najpotrebnija i koja je dobila pohvale od strane onih koji se bave demografskim mjera, a to su demografi, ne politolozi”, rekao je HDZ-ov Mislav Herman.

Dodao je kako je “ukidanje najavljeno s bizarnim objašnjenjem da je to bio jedan veliki financijski trošak”.

“Što to uopće znači financijski trošak? Ima li demografija u 21. stoljeću cijenu u Hrvatskoj i Zapadnoj Europi? Ne možemo je nazvati financijskim troškom, mi smatramo da je korist od ove mjere bila velika i da je nikako nije trebalo ukidati”, istaknuo je Herman.



Dodala je da su zaključci koje je iznijela zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec “nestručni i bez ikakve jasne matematike”.

“Tko je gospođa Dolenec da iznosi ovako paušalne ocjene jedne mjere koja će sad u očaj baciti 30 tisuća ljudi u gradu Zagrebu”, zaključio je Herman.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI