ZAGREBAČKI NOVINAR IDE U ZATVOR? Mamio je djevojčice putem društvenih mreža i tražio ih obnažene fotografije!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Protiv zagrebačkog novinara Dana Figenwalda (51) koji je putem Facebooka mamio djecu mlađu od 15 godina, tražeći od njih obnažene fotografije potvrđena je optužnica.

“S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade…Sve zavisi o ambicijama”, pisao je tada u porukama ugledni zagrebački novinar Dan Figenwald (51) koji je maloljetnicu koja je tek završila osnovnu školu mamio putem lažnog profila na Facebooku. Osim toga, pohvalio se kako radi za Jutarnji list te joj je otkrio svoje puno ime i prezime. Tražio ju je da mu pošalje obnažene fotografije, a za nagradu joj je nudio novčanu nagradu.

Djevojčica ga je odbila, rekavši kako je premlada za to, te je sve ispričala svome ocu. Uhićen je lani 4. rujna, a danas mu je potvrđena i optužnica na Općinskom kaznenom sudu.

Vijeće je zaključilo kako ima dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica, te se Fingenwalda tereti za kazneno djelo mamljenja djece za zadovoljenje spolnih potreba, za što je predviđeno do tri godine zatvora.

Sastavni dio optužnice je preslika komunikacije novinara s još četiri malodobne djevojčice, ali i ocem jedne od njih. Po nalogu suda, tijekom kriminalističke istrage, policija je pretražila i bankovni sef kojim se optuženi novinar koristio, a među dokaze je uvrštena i djevojčica s Instagram profila.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI