ZAGREPČANE UZNEMIRILA SNAŽNA EKSPLOZIJA: Mnogi su se uplašili da je u pitanju novi potres

morh

Zagrepčane je nešto iza 13 sati uznemirila jaka eksplozija. Također, EMSC je na svojoj stranici objavio kako se u Zagrebu osjetio potres.

Međutim, naknadno su objavili kako u pitanju ipak nije bio potres već je vjerojatno vojni avion probio zvučni zid.MORH je ranije objavio kako se očekuje probijanje zvučnog zida. Prenosimo njihovo priopćenje.

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u ponedjeljak 25. listopada 2021. u periodu od 10 do 17 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planirani su probni letovi na podzvučnim brzinama u vremenu od 10 do 12 sati u privremenoj zoni probnih letova “Čazma” koja je geografski izmaknuta sjeveroistočno, u rasponu 600 do 1000 metara iznad tla.

Nakon probnih letova u privremenoj zoni probnih letova “Čazma”, provodit će se zadnja faza ispitivanja aviona u vremenu od 12 do 17 sati tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1 000 do 10 000 metara te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI