ZAMIJENIO JE ŠKORU: Račanov ministar postao potpredsjednik Sabora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Davorko Vidović iz Kluba socijaldemokrata, najvećeg oporbenog kluba u Hrvatskom Saboru, novi je, peti potpredsjednik Sabora.

Za to je bilo 114 zastupnika dok je jedan bio suzdržan. Sabor je prethodno dužnosti potpredsjednika parlamenta razriješio Miroslava Škoru, nekadašnjeg čelnika Domovinskog pokreta s kojim se razišao ovo ljeto i sada djeluje u Kubu Hrvatskih suverenista koji ima šest zastupnika.

Klub Socijaldemokrata nastao je nedavnim raskolom Kluba SDP-a u kojem je 14 zastupnika, dok Klub socijaldemokrata ima 18 zastupnika.


Sabor ima pet potpredsjednika, iz saborske većine to su manjinski zastupnik Furio Radin te HDZ-ovci Željko Reiner i Ante Sanader, a iz oporbe Vidović i Sabina Glasovac (SDP).

Vidović je u Vladi Ivice Račana početkom 2000. godine bio je ministar rada i socijalne skrbi.Na tragu podjela u SDP-u, presložen je i dio saborskih odbora. Nikšu Vukasa (Klub socijaldemokrata) Sabor je razriješio s mjesta predsjednika Odbora za unutarnju politiku, a izabrao Sinišu Hajdaša Dončića (SDP).

Bivšeg SDP-ovog zastupnika, sada nezavisnog Vinka Grgića, razriješio je dužnosti potpredsjednika Odbora za prostorno uređenje, a tu dužnost preuzima Sanja Radolović (SDP).

SDP-ovu Mirelu Ahmetović Sabor je razriješio s mjesta potpredsjednice Odbora za pomorstvo, a izabrao za potpredsjednicu Odbora za medije, umjesto Željka Pavića (Klub socijaldemokrata).

Sa 77 glasa za Sabor je članovima Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije imenovao Zorana Barca, Marka Primorca i Damira Rudeša.

Dužnosti predsjednika, zamjenice i članice NO HRT-a razriješio je Mladena Čuturu, Maju Martinović i Moranu Paliković Gruden.

Sabor je time zaključio ovogodišnji rad. Novo zasjedanje bit će iza 15. siječnja iduće godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI