ZAMJENIK ALEMKE MARKOTIĆ: ‘Ostala su nam samo četiri kreveta, dvije rodilje su u jako teškom stanju!’

Foto: Marko Prpic/Pixsell

Zamjenik Alemke Markotić Zoran Barušić gostovao je u Dnevniku Nove TV i komentirao stanje u bolnici Fran Mihaljević. Otkrio je kako je trenutno u Jedinici intenzivnog liječenja samo jedno slobodno mjesto te još tri mjesta u čitavoj klinici.

“Ovisno o situaciji tijekom noći, odnosno u slučaju povećanog priljeva bolesnika koji neće moći biti zbrinuti u klinici, dogovarat ćemo se s kolegama iz drugih bolnica u gradu Zagrebu”, rekao je Barušić.

Danas do 19 sati u Klinici Fran Mihaljević bilo je 105 pregleda, a od tog broja 70 je odraslih i 35 djece. Hospitalizirano je sedam bolesnika.

“U ovom trenutku imamo šestero hospitalizirane djece, u rasponu dobi od novorođenačke pa do one starije dobi.

Nasreću, još uvijek su kliničke slike kod djece blažeg tipa – najvećim dijelom se mogu zbrinjavati i opservirati u kućnim uvjetima, a manji je dio onih koji zahtijevaju bolničko liječenje i to su uglavnom ona djeca koja imaju neki komorbiditet”, kazao je dr. Barušić.



Dodao je kako su u četvrtom valu pogođenom delta sojem osobito ranjiva skupina trudnice.

“Trenutno su dvije rodilje u našoj klinici ozbiljnog zdravstvenog stanja na ECMO-u u Jedinici intenzivnog liječenja”, naveo je Zoran Barušić te dodao kako je trenutno prosjek oboljelih u Jedinici intenzivnog liječenja pedesetak godina i gotovo su svi necijepljeni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI