Zasjedanje Sabora: Petrovu, Bulju i Pupovcu ostaju zastupnički imuniteti!

Patrik Macek/PIXSELL

Sabor raspravlja o prijedlogu Odluke o osnutku Istražnog povjerenstva za utvrđivanje odgovornosti za rezultate upravljanja i raspolaganja financijskim i drugim resursima Imunološkog zavoda

Sabor je zasjedanje nastavio glasovanjem o raspravljenim zakonima. Među njima su Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, Zakon o koncesijama, te izmjene Zakona o autorskom pravu.

Nakon glasovanja pet klubova zastupnika zatražilo je desetominutnu stanku.

Stanku je zatražio Klub zastupnika HDZ-a, Klub zastupnika HNS-a/HSU-a, Klub zastupnika Mosta, Klub zastupnika SDP-a i Klub zastupnika Živog zida i SNAGA-e.

Nakon glasovanja Sabor će raspravljati o prijedlogu Odluke o osnutku Istražnog povjerenstva za utvrđivanje odgovornosti za rezultate upravljanja i raspolaganja financijskim i drugim resursima Imunološkog zavoda.

Prijedlog je potpisalo 30 zastupnika, a inicijator je Živi zid. Uz oporbene i manjinske zastupnike inicijativu su potpisali i pojedini zastupnici Mosta.U dnevni je red uvrštena i oporbena interpelacija o radu Vlade radi postupanja vezanih uz najavljenu renacionalizaciju Ine i privatizaciju 25 posto dionica HEP-a, prijedlog Odluke o razrješenju dijela članova Upravnog vijeća Hine, kao i prijedlog odluke o imenovanju dijela članova istog tijela.

HDZ-ov zastupnik Darko Milinović usprotivio se hitnosti postupka Zakona o kvaliteti i logistici u zdravstvu, ustvrdivši da to neće riješiti problem zdravstvenog sustava. “Ne vidimo nikakvog razloga da se uvrsti u hitni postupak jer ne bi riješio nikakve probleme u zdravstvenom sustavu, a resorno ministarstvo je ionako u pripremi određenih zakonskih prijedloga”, pojasnio je Milinović.

Branimir Bunjac (Živi Zid) usprotivio se nadopuni dnevnog reda jer, kako je rekao, još nisu riješene ni točke s konstituirajuće sjednice. “Vi svaki dan nadopunjujete s novim točkama. Kad ćemo završiti? Ovim tempom nećemo ni do Božića”, zamjerao je Bunjac vladajućima.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner mu je pojasnio kako se dnevni red mora nadopunjavati po Poslovniku, jer bi u suprotnom to značilo kršenje Poslovnika.

Petrovu, Bulju i Pupovcu ostaju zastupnički imuniteti

Sabor je potvrdio stav Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) te odbio skinuti zastupnički imunitet, odnosno odobriti vođenje kaznenog postupka protiv ‘mostovaca’ Bože Petrova i Mire Bulja, koje je za klevetu tužio Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a.

Podsjetimo, Karamarko je Petrova i Bulja tužio zbog izjava danih za predizborne kampanje krajem kolovoza 2016. u Zadru, a u kojima su naveli da je “Karamarko smijenjen jer je uhvaćen u kriminalnim radnjama”, odnosno da su “to političke elite koje su izdale nacionalne interese štiteći Karamarka, Sanadera i sve pljačke koje su se ranije događale”.

Karamarko je ocijenio da su time iznijeli neistine koje mogu štetiti njegovoj časti i ugledu.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI