ZAŠTO KOLINDA NIJE BILA NA SPROVODU SVOG SAVJETNIKA LUSTIGA? Evo što za Dnevno kažu iz njenog Ureda

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Prije nekoliko dana na zagrebačkom Krematoriju održan je posljednji ispraćaj redatelja i producenta Branka Lustiga koji je preživio Holokaust. Na sprovodu su među ostalim bili premiojer Andrej Plenković, te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali ne i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

”Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nije bila na pogrebu gospodina Branka Lustiga. U ponedjeljak, 25. studenoga Predsjednica Republike boravila je Osijeku, na ranije dogovorenoj svečanosti potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovora o sufinanciranju vodno-komunalnih EU projekata Beli Manastir, Semeljci i Našice.U utorak, 26. studenoga Predsjednica Republike nazočila je komemoraciji za gospodina Branka Lustiga, na kojoj se obratila nazočnima te upisala u Knjigu žalosti”, objasnili su predsjedničin izostanak s Lustigova pogreba.

Inače, Lustig je bio i savjetnik predsjednice od travnja 2017.godine, a imenovan je za pitanja holokausta te prigode predsjednica je izjavila da će to imenovanje pomoći ispravnom suočavanju hrvatskog društva s prošlošću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI