ZAŠTO POLICIJA ŠUTI? Kilogrami marihuane albanske mafije plutaju po čitavom Jadranu

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hoće li policija doista ući u trag osobama koje su neovlašteno posjedovale ovolike količine tvari koja je pozitivnim pravnim propisima RH proglašena opojnom drogom i hoće li one za to u konačnici kazneno odgovarati tek ćemo vidjeti

Vijest o pronalasku brojnih paketa i paketića marihuane koji se ‘pripisuju’ albanskoj mafiji u području akvatorija hrvatske obale i otoka preplavila je medije, no još se ne zna o kojim se količinama točno radi.

Govori se o nešto manje od 300 kilograma trave pronađene oko Dubrovnika te oko 100 kilograma na murterskoj plaži Slanica i uvali Podvrške, pa i Kornatima, piše Slobodna Dalmacija.

Čini se kao da na području Splitsko-dalmatinske županije nije bilo takvih događaja, barem PU SD o tome nije izvjestila, no zapravo nije baš tako.

Naime, prema pisanju spomenutog medija, 6. ožujka u ranim jutarnjim satima kod čuvenog beach bara “Hula Hula”, zapadno od Hvara, pronađen je jedan veliki paket s 13 manjih paketića u kojima je bilo približno 70 kilograma namočene marihuane.

Radi je o baru koji radi samo ljeti, a svojedobno je bilo pritužbi građana na buku, pijančevanje, pa i drogiranje pojedinih gostiju oko te lokacije.



Istog dana oko 10.30 sati uz južnu stranu Paklenih otoka, točnije nedaleko od Dobrog otoka, također je pronađena ‘trava’ policijski brod ‘Sv. Dujam’ je uz obalu zamijetio i preuzeo jedan veliki paket s ukupno dvanaest manjih paketića koji su otprilike težili po dva kilograma.

Dakle, i u akvatorij otoka Hvara more je donijelo gotovo 100 kilograma odbačene droge, međutim, prema neslužbenim informacijama ovih dana je i kod otoka Visa pronađen jedan veći paket s ukupno 50-ak kilograma potpuno iste biljne materije.

Hrvatskim akvatorijem razasuta marihuana će, kao što je to i uobičajeno, završiti u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu i s vremenom biti uništena.

Hoće li policija doista ući u trag osobama koje su neovlašteno posjedovale ovolike količine tvari koja je pozitivnim pravnim propisima RH proglašena opojnom drogom i hoće li one za to u konačnici kazneno odgovarati tek ćemo vidjeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI