ZASTRAŠUJUĆA PIJAVICA USRED GRAČACA: Šokirani ljudi u kafiću nisu mogli vjerovati što vide

Foto: Screenshot/24sata

Neugodna pojava šokirala je goste jednog kafića ispred motela u Gračacu. Naime, pred njihovim očima se na parkingu pojavila velika pijavica, a jedan muškarac uspio ju je snimiti izbliza. On je izašao iz kafića kako bi vidio pijavicu, jer ni sam nije mogao vjerovati što vidi, dok su mu iz kafića šokirani gosti istovremeno vikali da snimi pijavicu, koja se ispred motela vrtjela nekih 15-ak sekundi, doznaje 24sata od svjedoka.

Na snimci se vidi kako pijavica diže prašinu i pijesak s ceste te ju nosi zrakom.  Na sreću nije bilo ozlijeđenih, a jedini vozač koji se našao u tom trenutku zaustavio je automobil i promatrao što se događa ispred njega.

“Prvi put sam vidio ovako veliku pijavicu i to još ovako blizu. Što je bliže išla motelu tako je samo i nestala”, izjavio je muškarac koji je snimio pijavicu.


Podsjetimo, prije ove pijavice pojavila se i pijavica kod Đakova koja je trajal pet minuta i odjednom nestala. Prije nje se pak, u Donjem Kraljevcu isto pojavila pijavica koja je bila većih razmjera. Formirala se  na gradilištu u srijedu kada su se temperature penjale i do 36 Celzijevih stupnjeva, a trajala je 15-ak do 20 sekundi.U posljednje vrijeme pijavice su postale česta pojava u Hrvatskoj. Obično traju od pet do deset minuta, ali katkad mogu trajati i preko sat vremena. Brzine kojima zrak kruži oko područja sniženog tlaka u središtu vrtloga iznose od nekoliko km/h pa do 80 km/h u izuzetnim slučajevima. Pijavica može potopiti čamce, a prijeđe li na kopno može nanijeti veliku štetu drveću, građevinama, vozilima i drugim predmetima.

 

Snimku pijavice iz Gračaca možete pogledati OVDJE.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI