ZATAŠKANI MISTERIJ NAJKONTROVERZNIJEG ODNOSA U DRŽAVI: Tko je Bandića povezivao sa šefom HRT-a?

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Uhićenje glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića još je jedno u nizu onih koja su povezana s ostavštinom pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Naime, Bačić je prema tvrdnjama upućenih, uhićen zbog posredovanja između pokojnog gradonačelnika Bandića i direktora Tvornice električnih žarulja Milana Lončara, kojemu su također stavljene lisice na ruke.

Policija je ujedno pretražila Bačićev dom na Tuškacu iz kojeg su iznijeli niz predmeta, nakon toga uslijedio je pretres Bačićeva ureda na Prisavlju. Policija je upala i u stan u središtu Zagreba, odnosno u Radićevoj ulici, koji je navodno u vlasništvu ravnatelja šefa javne televizije, premda ga u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio.

Istražitelji sumnjaju da je Bačić tu nekretninu dobio od Lončarića, koji je ujedno bivši direktor i većinski vlasnik čuvenog TEŽ-a, i to kao nagradu za posredovanje kod otkupa zemnljišta te bivše tvornice na kojima je Lončarić planirao graditi luksuzni stambeni kompleks – Vrtovi svjetla.

Navraćao u ‘klub’ u Slovenskoj

Treba podsjetiti da su Bačić i njegov blizak suradnik Mislav Stipić spominjani i u vrijeme kada je uhićen bivši šef Janafa Dragan Kovačević, i to kao posjetitelji njegova kontroverznog kluba u Slovenskoj.



Zanimljivo je i da je u Bačićevom mandatu HRT intenzivno surađivao s Gradom Zagrebom te u pozitivnom svjetlu izvještavalo se o manifestacijama poput Adventa, a osim toga zajednički su organizirali Zagrebačko kulturno ljeto.

Upućeni svjedoče kako su Bandić i Bačić godinama bili u prisnim, priateljskim odnosima koje nije bilo moguće nezamijetiti budući da su primjerice zajedno fotografirani tijekom izbora za Miss Universe, pozirajući sa atraktivnim djevojkama.

Jedna od Bačićevih kćeri 2018. godine nekoliko je mjeseci bila zaposlenica Turističke zajednice Zagreba, a za cijelo vrijeme Bačićeva ravnateljevanja na javnoj je televiziji bilo je teško čuti kritike na račun pokojnog gradonačelnika Bandića.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI