ZAVADLAV NAS SVE PRAVI BUDALAMA! Majka jednog od ubijenih u krvavom pohodu u Splitu: ‘Želim ga pogledati u oči i kazati mu par riječi’

Foto: Jakov Prkic/Cropix

Filipu Zavadlavu ponovno će se suditi na splitskom Županijskom vijeću, i to opet pred sudskim vijećem sutkinje Višnje Strinić.

Podsjetimo, Visoki kazneni sud ukinuo je prvostupanjsku presudu prema kojoj je Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića, koje je izrešetao hicima iz kalašnjikova u siječnju 2020. u centru Splita.

Visoki kazneni sud još nije poslao detaljno obrazloženje ukidajuće odluke, pa nije poznato zbog čega su srušili presudu, no zna se da je Zavadlavu produljen istražni zatvor.

Tijekom suđenja utvrđeno je da je Zavadlav postupao s izravnom namjerom. Vještaci su utvrdili miješane poremećaje ličnosti, međutim ne i da boluje od duševne bolesti i da je bio bitno smanjeno ubrojiv. Njegov odvjetnik Branko Šerić u žalbi na nepravomoćnu presudu splitskog Županijskog suda tvrdio je da Zavadlav nije bio ubrojiv te je zatražio novo vještačenje i suđenje.

Milena Torlak, majka ubijenog Jurice Torlaka, podržava ovu odluku suda.



“Slažem se s time da bude ponovno suđenje i nadam se kako će se na njemu dokazati da je Zavadlav ta ubojstva pripremao mjesec dana unaprijed, a ne da nije bio ubrojiv. Itekako je bio uračunljiv. To je smišljeno ubojstvo i treba odgovarati za to što je napravio”, rekla je Torlakova majka u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Zaključila je pomalo ogorčeno sljedeće:

“Pogledajte dokumentarac na RTL-u pa će vam sve biti jasno. On sve nas pravi budalama. Doći ću na ponovno suđenje makar me srce izdalo. Želim ga pogledati u oči i kazati mu par riječi.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI