ZAVADLAV PISAO SUDU, SAM SEBE TERETI ZA PUNO TEŽI ZLOČIN: ‘To još jedan dokaz da se radi o neubrojivoj osobi’

Filip Zavadlav, pravomoćno osuđen na 40 godina na splitskom Županijskom sudu zbog trostrukog ubojstva, podnio je žalbu na prvostupanjsku presudu.

Zanimljivo, Zavadlav u žalbi tereti sam sebe za puno teži zločin nego li je onaj za koji je osuđen. S time se odmah složio i zastupnik optužbe Žarko Štrbac, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Splita.

Štrbac je na suđenju pokušao dokazati kako je bila riječ o ubojstvima iz osvete i da je riječ o hladnokrvno isplaniranim i izvedenim zločinima za koja se može dobiti i kazna od 50 godina zatvora, no sudsko vijeće je bilo mišljenja da nije bilo dovoljno dokaza za takvu optužnicu pa je osuđen za “obična” ubojstva.


Sud je smatrao da nema neospornih dokaza kako su ga trojica ubijenih iznuđivala, već o tome postoje samo spoznaje iz druge i treće ruke. No, iako se čini da Zavadlavova žalba ide tužitelju na ruku, i njegov odvjetnik Branko Šerić pokušat će iskoristiti neobičan manevar Zavadalava.

“Filip je to napravio bez savjetovanja za mnom. Meni je od početka postupka otežan rad na njegovoj obrani zbog te manjkave komunikacije. Ako on u svojoj žalbi ide na svoju štetu onda je to još jedan dokaz da se radi o neubrojivoj osobi. Zato ustrajavam da je psihijatrijsko vještačenje bilo manjkavo kada je utvrdilo da je bio bitno smanjeno ubrojiv”, rekao je Šerić, piše Slobodna Dalmacija.I Filip i tužitelj se žale da tijekom suđenja nisu utvrđene prave činjenice te od Vrhovnog suda traže da se to ispravi za vrijeme novog postupka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI